You are here

Sådan udvikler vi en levende bydel

Se filmen om, hvordan Musicon bliver udviklet.

Musicon bliver til gennem en lang række partnerskaber. Her kan du se to film, der giver et indblik i den særlige Musicon-metode.

Roskildes kreative bydel, Musicon, er først og fremmest vokset op af den gamle industrigrund i tæt samarbejde mellem Roskilde Kommune og alle dem, der har lyst til at være en del af et helt særligt miljø.

Det gælder både virksomheder, beboere, medlemmer af foreninger, uddannelsesinstitutioner og mange andre, der bruger bydelens mange muligheder for at udfolde sig kreativt.

Men området bliver også omdannet til en levende bydel gennem stærke partnerskaber med blandt andre fonde, arkitekter og udviklingsselskaber.

Sekretariatet gøder jorden for gode ideer og relationer

Roskilde Kommune har i et årti haft et sekretariat placeret midt i det hele. Herfra samles mange ideer, og her opstår stærke relationer, som er afgørende for bydelens liv og udvikling.

Nogle ideer og partnerskaber testes af og formes til endelige løsninger i den permanente bydel, mens andre giver erfaringer, som kan bruges senere eller i kommunens øvrige projekter.

Se filmene om Musicons udvikling

Musicon-sekretariatet har produceret to film, der giver et indblik i, hvordan vi udvikler bydelen i fællesskab med mange forskellige aktører.

  • Den ene tager fat i den særlige metode, vi anvender - med partnerskaber som det helt centrale greb
  • Den anden viser eksempler på projekter, der er blevet til ud fra stærke partnerskaber

Du kan se begge film her - den ene øverst på siden og den anden lige nedenfor.

 

Er du nysgerrig efter mere?

Du kan også få et indblik i flere dele af Musicon i vores interaktive brochure fra 2020.

I brochuren er der mere om blandt andet kunst, kultur, gadeidræt, handel og iværksætteri, det mangfoldige boligtilbud og arbejdet med at skabe en bæredygtig bydel. 

Her kan du se brochuren om Musicons mange muligheder (åbner i nyt vindue).

Vil du selv være en del af udviklingen?

Hvis du har en god idé, som måske vil passe godt til Musicons særlige atmosfære, så kontakt Musicon-sekretariatet. Du finder kontaktoplysninger nederst på siden her.

Er du på udkig efter et lokale til et etablere forretning, spisested eller et andet spændende projekt i Rabalderstræde? Så klik på den grønne knap nedenfor.

Kontakt

Musicon-sekretariatet
Pulsen 5c
4000 Roskilde
Administration Eksterne
Tlf 46 31 68 68
Hjemmeside http://musicon.dk

Senest opdateret

02.02.2021