You are here

Urbant selvbyg - boliger for fremtiden

  • Visualisering af selvbyggerboliger i Musicon-bydelen

    Skitse af hovedtrækkene i selvbyggerprojektet. Visualisering: Vandkunsten

Musicon skal have et bredt udvalg af boligformer. Og måske bliver det med tiden muligt at bygge din egen bolig med et stærkt personligt præg.

I starten af 2020'erne arbejder Roskilde Kommune og en række samarbejdspartnere på at undersøge mulighederne for at bygge egen bolig i Musicon-bydelen.

Projektet "Urbant selvbyg" har fået støtte fra Realdania og Statens Kunstfonds Boliglaboratorium til at udvikle en model for realisering af selvbyg i kommunerne.

Dermed kan Musicon blive det første sted i Danmark, hvor der opføres selvbyggerboliger uden en privat udvikler som mellemled.

Klik her for at læse pressemeddelelsen fra Boliglaboratorium.

Målet: 40 mangfoldige selvbyggerboliger

Med "Urbant selvbyg" håber Roskilde Kommune at skabe fundamentet for cirka 40 selvbyggede boliger på en 4.000 kvadratmeter stor grund i området omkring Hal 12 og Klatreskoven.

Der er tre forskellige typer af boliger i projektet:

  • Rækkehuse (individuelt eller kollektivt)
  • Etagebyggeri (kollektivt)
  • Minimumsbolig, som man selv kan bygge videre på (individuelt eller kollektivt)

Med en realisering af urbant selvbyg vil der opstå et alternativ til det etablerede boligmarked. I første omgang i Musicon-bydelen, men erfaringerne kan forhåbentlig blive brugt i projekter andre steder i Danmark.

Bæredygtighed og sprælsk arkitektur i vente

Selvbyggerne ventes at tilføre Musicon mere eksperimenterede arkitektur, flere fællesskaber og stærke ambitioner om bæredygtighed.

På den måde vil projektet også bidrage til at opfylde målene i Roskilde Kommunes boligpolitik. Den kan du læse mere om ved at trykke på den grønne knap nedenfor.

SAMARBEJDSPARTNERE

Roskilde Kommune har en række partnere i projektet urbant selvbyg.

Senest opdateret

03.02.2021