You are here

SAMSPILLET (erhvervshus)

  • Erhvervshus

    Skitse af erhvervshuset Sampillet. Illustrationerne på facaden understreger blot teknikken i grafisk beton. Det endelige udtryk bliver markant anderledes.

Et erhvervshus på ca. 5.000 etagemeter og en boligkarré på 10.000 etagemeter er blandt de mange markante byggeprojekter, der skyder op i Musicon nyeste kvarter i disse år.
Musicon kan i løbet af 2020 tilbyde endnu bedre rammer for erhvervslivet. Både eksisterende og nye virksomheder kan se frem til moderne rammer i et helt nyt erhvervshus, der opføres i kvarteret Indfaldet ud mod Rabalderstræde.
 
Erhvervshuset bliver et såkaldt flerbrugerhus, som har fået navnet Samspillet. Her kan brugerne glæde sig over en række fællesfaciliteter såsom kantine, mødelokaler mv. På de nederste etager etableres et iværksættermiljø i samarbejde med Vækstfabrikken Roskilde, og på de øvrige etager er der plads til virksomheder af varierende størrelse i kontorer på mellem 100 og 1.000 m2.
 

Erhvervshuset udsmykkes af kunstneren Christian Lemmerz

Facaden på det nye erhvervshus vil få et markant udtryk med et værk, der bliver støbt i grafisk beton. Selve motivet offentliggøres først, når Samspillet bliver indviet i 2021.

Nedenfor kan du se et interview af Christian Lemmerz, hvor han fortæller om tankerne bag værket, og hvordan det afspejler Musicon bydelen:

 

 

 

Kantine og butikker åbner sig udadtil

Kantinen i Samspillets stueetage er tænkt som en café, der kan servicere hele bydelen. Facaden mod Rabalderstræde brydes af et udhæng terrasser og forskudte mødelokaler, som ligger skævt forskubbet henover indgangspartiet.
På den måde trækkes livet i fællesfaciliteterne helt ud mod Rabalderstræde, som dermed er godt på vej mod at blive en aktiv handelsgade. 
 

Nye boliger centralt i Musicon-bydelen

Det er Udviklingsselskabet Indfaldet ApS, der er udvikler og bygherre på projektet, som også består af et boligprojekt lige ved siden af Samspillet. Det arkitektoniske udtryk i boligprojektet skal formidle kontrasten mellem det rå og forfinede med reference til den tidligere betonfabrik og den store musikalske aktivitet, der præger bydelen i dag. Byggeriet kommer til at fremstå robust, varieret og med grafisk dybde. Indgangene udformes som opgangstrapper med ind-/og udgang til både gaden og gården.
 
Stueetagerne mod Rabalderstræde indrettes til caféer, butikker og lignende, hvilket bidrager yderligere til at skabe et dynamisk bymiljø. Højden på bygningen varierer mellem 4 og 6 etager, og der etableres en blanding af påhængte og indeliggende altaner mod henholdsvis syd og vest.
 
Fakta
  • Tegnestuen Arkitema er arkitekterne bag både erhvervshuset Samspillet og boligbyggeriet.
  • Udviklingsselskabet Indfaldet ApS er udvikler og bygherre på projektet, der er et af flere nye byggerier i det nye kvarter ved navn Indfaldet.
  • Erhvervshuset skaber en spændende synergi i mellem etablerede virksomheder og iværksættere.
  • Kantinen med offentlig adgang spiller op til Musicon, som den kreative og rummelige bydel.
  • Erhvervs- og boligprojektet ligger helt centralt på Musicon overfor Ragnarock og Søjlepladsen.
  • Boligerne bliver i varierende størrelse, forventeligt med en kombination af ejer- og lejelejligheder.

Senest opdateret

03.03.2020