You are here

SAMSPILLET

Udviklingsselskabet Indfaldet ApS opfører to projekter på Musicon - et erhvervshus på ml. 4.500 – 6.000 etagemeter og en boligkarré på 10.000 etagemeter inkl. 700 m2 publikumsorienterede anvendelser
Boligprojektets arkitektoniske udtryk skal formidle kontrasten mellem det rå og forfinede med reference til den tidligere betonfabrik og rock’n’roll, og kommer dermed til at fremstå robust, varieret og med grafisk dybde. Indgangene udformes som opgangstrapper med ind-/og udgang til både gaden og gården. Stueetagerne mod Rabalderstræde indrettes til caféer, butikker og lign., hvilket bidrager til et dynamisk bymiljø og aktiverer facaderne. Bygningshøjden varierer i 4 – 6 etager og der etableres en blanding af påhængte og indeliggende altaner mod hhv. syd og vest.
 
Ved siden af boligbebyggelsen opføres et erhvervshus – et såkaldt flerbrugerhus med en række fællesfaciliteter såsom kantine, mødelokaler mv. På de nederste etager etableres et iværksættermiljø i samarbejde med Vækstfabrikken – Roskilde, og på de øvrige etager er der plads til virksomheder af varierende størrelse i kontorer på ml. 100 – 1.000 m2. Kantinen i stueetagen fungerer som en café, der kan servicere hele bydelen. Facaden mod Rabalderstræde brydes af et udhæng terrasser og forskudte mødelokaler som ligger skævt forskubbet henover indgangspartiet. På den måde trækkes livet i fællesfaciliteterne sig helt ud i facaden mod Rabalderstræde og eksponeres til resten af bydelen. 
 
Fakta
  • Tegnestuen Arkitema er arkitekterne bag boliger og erhvervshus og Udviklingsselskabet Indfaldet ApS er udviklere og bygherre på projektet.
  • Boligerne bliver i varierende størrelse ml. 71 – 90 m2 med penthouselejligheder i to plan.
  • Det forventes at blive en kombination af ejer- og lejelejligheder.
  • Der planlægges fælles opholdssteder som samlingssted for beboerne.
  • Erhvervshuset skaber en spændende synergi i mellem etablerede virksomheder og iværksættere.
  • Kantinen med offentlig adgang spiller op til Musicon, som den kreative og rummelige bydel.
  • Erhvervs- og boligprojektet ligger helt centralt på Musicon overfor Ragnarock og Søjlepladsen.

Senest opdateret

06.04.2018