You are here

RYTMEGRUPPEN

 • Musicon får flere kreative boliger og erhverv

  Fotograf: Bille Arc

  Musicon får flere kulørte huse med plads til kreativitet

Rytmegruppen er et mindre byggeri med boliger og erhverv bestående af flere små kulørte punkthuse. De henvender sig især til beboere og virksomheder, som ønsker at være en del af et fællesskab.

Arkitekten bag Rytmegruppen bliver selv beboer i bebyggelsen, og projektet afspejler tydeligt lysten til at være del af et kreativt fællesskab – både internt i bebyggelsen og i samspil med resten af Musicon. 

De fire nye punkthuse opføres i træ med facader i kulørte farver og et væksthus på taget. Dermed bliver byggeriet en fin kontrast til Containerstriben og boligtårnene til Roskilde Festival Højskoles elever.

Trods sin beskedne størrelse på i alt 360 kvadratmeter rummer Rytmegruppen både boliger og lokaler til erhverv.

Mere sammenhæng i bydelen

Bebyggelsen bliver opført i løbet af 2019 mellem vejene Basgangen og Penselstrøget. Punkthusene bliver forbundet af broer for at skabe tæthed og invitere til fællesskaber. På samme måde er det tanken, at Rytmegruppen skal byde på spændende aktiviteter og kreative erhverv i stueetagerne, som kan fungere som et bindeled mellem naboerne i både handelsstrøg og højskolemiljø.

Fakta

 • Der opføres fire separate punkthusene som forbindes med broer.
 • Tilsammen får de fire huse plads til én større bolig, fire klubværelser og 144 m2 erhvervslokaler til små virksomheder i stueetagerne.
 • Det er BilleArc ApS og Gakkelakken ApS, der står for byggeriet.
 • Bille Arcs Facebookside kan du se en tegning af intentionerne bag Rytmegruppen.
   

Senest opdateret

27.08.2019