You are here

RYTMEGRUPPEN

 • Byggeriet Rytmegruppen i næsten færdig form januar 2020

  Kulørte huse med plads til erhverv og fællesskaber er skudt op som nabo til Containerstriben

 • Musicon får flere kreative boliger og erhverv

  Fotograf: Bille Arc

  Kulørte huse med plads til erhverv og fællesskaber er skudt op som nabo til Containerstriben

Rytmegruppen er et mindre byggeri med boliger og erhverv bestående af flere små kulørte punkthuse. De henvender sig især til beboere og virksomheder, som ønsker at være en del af et fællesskab.

Arkitekten bag Rytmegruppen bliver selv beboer i bebyggelsen Rytmegruppen, og projektet afspejler tydeligt lysten til at være del af et kreativt fællesskab – både internt i bebyggelsen og i samspil med resten af Musicon. 

De fire nye punkthuse er opført i træ med facader i kulørte farver og et væksthus på taget. Dermed bliver byggeriet en fin kontrast til Containerstriben og boligtårnene til Roskilde Festival Højskoles elever.

Trods sin beskedne størrelse på i alt 360 kvadratmeter rummer Rytmegruppen både boliger og lokaler til erhverv.

Mere sammenhæng i bydelen

Bebyggelsen står færdig i foråret 2020 mellem vejene Basgangen og Penselstrøget. Punkthusene står tæt og inviterer til fællesskaber. På samme måde er det tanken, at Rytmegruppen skal byde på spændende aktiviteter og kreative erhverv i stueetagerne, som kan fungere som et bindeled mellem naboerne i både handelsstrøg og højskolemiljø.

Fakta

 • Der opføres fire separate punkthuse.
 • Tilsammen får de fire huse plads til én større bolig, fire klubværelser og 144 m2 erhvervslokaler til små virksomheder i stueetagerne.
 • Det er BilleArc ApS og Gakkelakken ApS, der står for byggeriet.

Senest opdateret

24.01.2020