You are here

CONTAINERBOLIGER

På hjørnegrunden mellem Rabalderstræde og Penselstrøget, opføres 30 nye boliger bestående af containere sat sammen på stålrammer.

De kommende boliger også kaldet Beat Box, opføres af Container Living og er tegnet i samarbejde med arkitektfirmaet Arkitema. Sammen har de skabt et unikt patenteret boligkoncept, med fokus på flot design, kvalitet og komfort – alt sammen opført i henhold til bygningsreglementet (herunder energi og komfort) og som de første containere i flere etager i Danmark.

Containerboligerne består af en stueetage i beton med store glaspartier, hvilket er med til at knytte bygningen til områdets historie med den tidligere betonvarefabrik - Unicon. Ovenpå denne base bliver der bygget en stålkonstruktion, der fungerer som en slags reol, som holder de 48 containere. Ved hjælp af de store reoler opnår arkitekterne en hvis form for fleksibilitet i de restriktioner, som en container i sagens natur giver. 

I bebyggelsernes stueetager, etableres publikumsorienterede aktiviteter i form af butikker, café/restaurant eller lignende. Boligerne opføres i henholdsvis 30, 60 og 90 kvm., og med en central placering i bydelen, får de kommende beboere god udsigt ud over Rabalderstræde og til Ragnarock Museets ikoniske guldbygning.

  • Opføres af Container Living

  • Tegnet i samarbejde med arkitektfirmaet Arkitema.

  • Boligerne er hhv. 30, 60 og 90 kvm.

  • Placeres tæt ved Containerstriben og Roskilde Festival Højskole

Senest opdateret

14.11.2017