You are here

OM MUSICON

Få en smagsprøve på de mange muligheder, du finder på Musicon året rundt: Skate, musik, dans, bmx, kunst, gadeidræt, uddannelse, handelsliv og events.

Musicon er en levende bydel i Roskilde. Her trives kultur, butikker og foreningsliv. Vær selv med til at skabe liv både indenfor og på pladser og veje, der inviterer til kreative ideer og leg.

Musicon i dag

Roskildes kreative bydel ligger i et tidligere industriområde mellem Roskilde Dyrskueplads og Roskilde Station. Der er i dag flere end 70 aktører på Musicon bestående af virksomheder, foreninger og kulturinstitutioner. I bydelen er der danseteater, museum, kunstskole, skatehal, spisesteder, øvelokaler og mange forskellige boligformer.

Karakteren i området er præget af de tidligere industribygninger og andre rustikke spor fra produktionen, som er inte­greret i udformningen af nye byrum og blandet med nybyggeri.

Musicon er en spændende og attraktiv bydel med markante kulturinstitutioner, stærke frivillige aktiviteter og et blomstrende erhvervsliv med mange iværksættere og startup-virksomheder. Området har udviklet sig til et kreativt vækstcenter i Roskilde Kommune, og bydelen tiltrækker konstant nye kreative kræfter.

Alle kan være med i udviklingen

Området bliver udviklet med plads til mangfoldighed og fokus på bæredygtighed. Musicon er hjem for kulturelle flagskibe som museet Ragnarock, teatret Aaben Dans og den årlige brugerskabte kulturfestival Rabalder, ligesom Roskilde Festivals administration udvikler og planlægger Nordens største musikfestival her.

Men det er lige så meget en bydel for alle ildsjæle og iværksættere, der har lyst til at præge udviklingen. Det kan du blandt andet opleve i handelsstrøget Containerstriben, hvor der både er musikskole, mikrobryggeri, kafferisteri, merchandisebutik og mange andre små butikker.

Du kan læse mere om tankerne bag udviklingen i "Strategi og spilleregler".

Udgivelsen satte tilbage i 2007 de rammer for udviklingen af den tidligere betongrund. Og det er stadig det samme fundament, der bygges videre på.

Mange nye byggerier er på vej med spændende arkitektur og mere permanente rammer for bydelens mange brugere og beboere. Men visionen er fortsat, at Musicon skal være en bydel med masser og liv og fokus på ansvarlighed i forhold til både naturen og de menneskelige ressourcer.

Du kan få et kig ind i de mange miljøer på Musicon i denne video fra 2019.

Men det er kun en lille smagsprøve. Der er meget mere at komme efter - og bydelen udvikler sig hele tiden. Så tag selv forbi, og oplev en kreativ bydel uden sidestykke.


> Besøg Musicon
> Se aktuelle events i vores kalender

Senest opdateret

13.12.2019