You are here

Tæt kamp om fremtidens musikoplevelser

Af kasperban
  • Hackathon-vinderen Auricle

    Projektet Auricle vandt MONICA Open Air Hackathon på Musicon.

Da Musicon inviterede til årets kulturfestival, Rabalder, foregik der samtidig spændende ting bag inde bag murene på museet Ragnarock. Her mødtes en række it-udviklere for at dyste om de bedste bud på afviklingen af musikarrangementer i byrummet under åben himmel.

Stadigt flere mennesker vælger at bo i en større by. Samtidig har mange kommuner sat fokus på at tilbyde musik og andre kulturelle oplevelser til borgerne. Det medfører et øget behov for at finde nye løsninger i forhold til støj, logistik, sikkerhed og meget andet.

Derfor inviterede Musicon-bydelen og EU-projektet MONICA til en såkaldt hackathon – en konkurrence mellem it-udviklere – i forbindelse med kulturfestivalen Rabalder i slutningen af august. Netop Roskilde og den kreative bydel Musicon var et oplagt match, fordi Musicon i forvejen har et veludviklet innovations- og iværksættermiljø, og fordi Roskilde Kommune satser meget på at tilbyde et blomstrende musikmiljø.

Unikke rammer for udvikling

Fem hold med i alt 15 udviklere fra flere forskellige lande deltog med projekter, der alle havde mulighed for at teste ideerne af på publikum i løbet af Rabalder. Flere af deltagerne roste de unikke omgivelser med fast base i Ragnarock og med Musicons mangfoldige område til at gennemføre test.
Et dommerpanel med eksperter fra fire forskellige lande og med hvert deres speciale valgte Pedro Costa og projektet Auricle som vinder af MONICA open air Hackathon. Auricle er en høreenhed, monteres på øret og derfra sender lyd som vibrationsbølger direkte til kraniet. Dermed er det muligt for brugeren at have ørekanalen fri, så man kan modtage beskeder eller høre musik, samtidig med at brugeren kan høre omgivelserne. Målet er at fremme kommunikation, sikkerhed og hørelse for en række forskellige målgrupper.

Prototype kan blive testet i Tivoli

En stolt og rørt Pedro Costa modtog sammen med resten af det fem mand store udviklerteam en præmiecheck på 5.000 euro fra Roskildes borgmester, Joy Mogensen.
Nu skal Auricle-projektet så udvikles videre, og Pedro Costa kan se frem til at gennemgå et accelerations-forløb for at optimere den videre færd. Derudover får Auricle mulighed for at teste prototyper af på et af MONICA-projektets caseområder, blandt andet Tivoli i København.
 

Dato: 14. September 2018

Senest opdateret:

18. Marts 2019