You are here

Stort skridt mod byg-selv-boliger

Af kasperban
  • Visualisering af selvbyggerboliger i Musicon-bydelen

    Et bud på, hvordan de forskellige selvbyggerprojekter kan komme til at se ud. Visualisering: Tegnestuen Vandkunsten

Om alt går vel, kan Musicon blive hjem for Danmarks første beboere i selvbyggede boliger i et tæt bymiljø. Et stort projekt skal bane vejen for en helt ny boligform i byerne.

Går du og drømmer om at bygge din egen bolig - uden at skulle ud på en nyudstykket pløjemark langt væk fra bylivet? Så er der godt nyt.

Musicon-projektet ’Urbant selvbyg’ er blevet udvalgt til Statens Kunstfond og Realdanias Boliglaboratorium. Dermed kan Roskilde Kommune og en række samarbejdspartnere nu gå i gang med at gøde jorden for selvbygboliger i det tætte bymiljø.

Udvalgt blandt 66 projekter

Urbant selvbyg er blevet en del af det nye Boliglaboratorium sammen med seks andre projekter. De blev udvalgt blandt 66 ansøgere.

Med udvælgelsen er det nu muligt for Roskilde Kommune og de mange samarbejdspartnere i projektet at gå i gang med at finde en model for, hvordan byggerierne kan realiseres.

Selvbyg går ud på, at enkeltpersoner eller byggegrupper går sammen om at bygge egen bolig fra start til slut. Erfaringerne fra udlandet viser, at selvbyg ofte resulterer i boligområder med et spændende arkitektonisk udtryk, mangfoldighed, et stærkt naboskab og en stor grad af bæredygtighed.

Unikke boliger mellem skov og betonhaller

De nye kreative, bæredygtige boliger på Musicon skal opføres op ad Klatreskoven i området ved Hal 11 og 12.

Det er for tidligt i processen at blive en del af projektet som kommende selvbygger. Men når tiden er moden, vil Roskilde Kommune og samarbejdspartnerne begynde at lede efter folk med mod og visioner, der passer til projektet.

Klik her for at læse mere om urbant selvbyg.

Du kan også læse pressemeddelelsen her, som blev sendt ud 27. august.

 

Dato: 27. August 2020

Senest opdateret:

27. August 2020