You are here

Stort erhvervshus åbner dørene i 2020

Af kasperban
  • Erhvervshuset Samspillet

    Fotograf: Arkitema

    Foreløbig illustration af de arkitektoniske intentioner for Erhvervshuset Samspillet

I løbet af 2020 får erhvervslivet i Roskilde et nyt vækstcenter, når Erhvervshuset Samspillet åbner på Musicon. Byrådet har netop godkendt projektet, som giver plads til mange typer erhverv - både små, kreative iværksættere, store etablerede virksomheder og butikker ud mod Rabalderstræde.

Med markant arkitektur og en placering over for museet Ragnarock bliver erhvervshuset et nyt fyrtårn i Musicon-bydelen. For bare et år siden lå her betonfabrikken Unicons gamle kantine og en stor produktionshal. Nu omdannes et område på ca. 38.000 m2 til en blandet bebyggelse med bolig og erhverv.

Erhvervshuset er et af de første byggerier, der realiseres. I løbet af de kommende tre år bliver området til et færdigt kvarter med specialbutikker og cafeer langs Rabalderstræde, mange typer boliger og et parkeringshus, som vil binde Rabalderparken endnu bedre sammen med resten af Musicon.

En moderne platform for netværk

"Erhvervshuset er et vigtigt skridt i retning af at få flere vækstvirksomheder til Roskilde og samtidig fastholde de virksomheder, der allerede er på Musicon. Med huset får vi mulighed for at opbygge et endnu stærkere erhvervsnetværk både lokalt i bydelen og i forhold til resten af Roskilde Kommune. Vi får en moderne ramme for hele arbejdet med at skabe vidensdeling, innovation og samarbejde mellem vores mange virksomheder," siger borgmester Joy Mogensen.

Samspillet, som er navnet på erhvervshuset, skal være et såkaldt flerbrugerhus med en række fællesfaciliteter såsom kantine og mødelokaler. På de nederste etager etableres et iværksættermiljø i samarbejde med Vækstfabrikken Roskilde, og på de øvrige etager er der plads til virksomheder af varierende størrelse.

Plads til mange typer brugere

"Det har været meget spændende at udvikle et erhvervs- og flerbrugerhus på Musicon. Vi har udviklet projektet i dialog og samarbejde med Musicon-sekretariatet i Roskilde Kommune, kommende lejere og brugere, Arkitektfirmaet Arkitema og Byggefirmaet JN Group," siger Michael Willaume Andersen, der er direktør for Udviklingsselskabet INDFALDET, som også skal opføre et boligbyggeri på 10.000 etagemeter ved siden af erhvervshuset, hvor der bliver butikker i stueetagen.

"Erhvervshusets beliggenhed, dynamik og fleksibilitet har tiltrukket virksomheder af varierende størrelse fra den mindre virksomhed på 10-12 medarbejdere til den større på 70-80 medarbejdere. Huset er stort set fuldt udlejet, og lejemålene er tilpasset og individuelt indrettet til den enkelte virksomhed. Grundtanken i huset med fælles mødefaciliteter og kantine er fastholdt, ligesom husets kantine også vil være en åben café for offentligheden," siger Michael Willaume Andersen.

Det anerkendte arkitektfirma Arkitema er ansvarlig for stregerne til både Samspillet og boligbyggeriet. Arkitekterne går efter at skabe et visuelt udtryk, der både rummer elementer af områdets rå karakter og iøjnefaldende detaljer i eksempelvis facadebeklædningen.

Dato: 29. Marts 2019

Senest opdateret:

29. Marts 2019