You are here

Sammen om detailhandel med kant

Af kasperban
Musicon får i de kommende år endnu et handelsstrøg, når op mod 20 butikker åbner ud mod Rabalderstræde. I dag præsenterede borgmester Tomas Breddam og investorerne på to nye byggerier visionen for handelslivet i bydelen.

"Musicon har noget kant, man ikke ser andre steder. Og Roskilde Kommune kan være utroligt stolte af det samarbejde, vi har her."

Sådan lød det fra Morten Munkager Knudsen, der er COO og partner i Core Property Management P/S, da han sammen med et par håndfulde nøglepersoner i dag præsenterede det kommende handelsliv i Rabalderstræde for udvalgte journalister.

Core Property står bag byggeriet Frekvensen, som til juni er klar med stueetager til butikker eller spisesteder foruden beboere i 111 lejelejligheder.
Interessen for både boliger og erhvervslejemål er utroligt stor, afslørede Morten Munkager Knudsen, som også roste Roskilde Kommune for et stærkt samarbejde om at skabe et miljø, der peger fremad for detailhandlen.

Vision peger mod fremtidens detailhandel

Lederen af Musicon-sekretariatet, Andreas Høegh, gav et indblik i den vision, som kommunens bydelskontor har skabt i "den klassiske Musicon-ånd", altså via et stærkt partnerskab med investorer, udviklere og øvrige aktører på Musicon.

Visionen bygger videre på erfaringerne fra blandt andet Containerstriben, og med en fælles vision er der skabt nogle rammer om indholdet i de nye butikslokaler.

Et inspirerende handelsstrøg i vente

Roskildes borgmester, Tomas Breddam, har store forventninger til de kommende butiksliv i Rabalderstræde:
"Vi er rigtig gode til at få folk til at sætte noget i gang på Musicon. Her i Rabalderstræde får skabt et inspirerende handelsstrøg, og jeg kan mærke, at det bliver rigtig godt," lød det fra Tomas Breddam.

Frekvensens nabo mod syd bliver erhvervshuset Samspillet. Her får over 300 ansatte i forskellige virksomheder snart deres daglige gang og bidrager på den måde til at skabe den kritiske masse for butikkerne, ligesom Samspillet selv giver nye muligheder for erhvervslivet i Musicon-bydelen.

Dan Mark Ejendomme står bag byggeriet, og direktør Michael Willaume Andersen glæder sig også til at åbne dørene ud mod Rabalderstræde. Det gælder både i Samspillet og i naboejendommen, Haveje, hvor et stort byggeri med 120 lejligheder samt endnu flere butikker og spisesteder står klar i foråret 2022.

Dato: 25. Marts 2021

Senest opdateret:

25. Marts 2021