You are here

Roskilde vil løfte koncertoplevelser op i superligaen

Af Line Rieck
Kan man holde koncerter i det fri, som ikke generer naboerne? Hvordan sikrer man publikum ved store musikbegivenheder? Og hvordan giver man borgerne i byen den bedste samlede musikalske oplevelse. Det vil Roskilde Kommune undersøge i forbindelse med Rabalder Festival, der starter den 24. august.

Når Rabalder Festival indtager Musicon i august samles en masse kreative hoveder med viden om it-løsninger og afholdelse af events til et såkaldt hackathon. Det vil sige en innovationsmodel, hvor udviklere finder nye løsninger i en konkurrence. På Musicon får de tilmed gode muligheder for at teste ideerne af.

Store musikalske ambitioner

"Roskilde har stor fokus på at blive en af Danmarks førende musikbyer, derfor har vi også vedtaget en ambitiøs musikby-strategi og en handleplan for, hvordan vi får sat Roskilde endnu mere på det musikalske landkort. Og her er Musicon og de mange brugere en vigtig brik. Så det er helt oplagt at afholde en udviklerweekend i forbindelse med Rabalder Festival," siger borgmester Joy Mogensen.

Rabalder Festival tiltrækker hvert år et stigende antal borgere fra Roskilde og omegn. Derfor er der også god mulighed for at teste de forskellige løsninger på, hvordan man kan afholde store begivenheder i byrum. Netop i tætbeboede områder er der mange hensyn at tage i forhold til lys, lyd, sikkerhed, logistik og mange andre faktorer.

Præmie og prototype til vinderen

Musicon vil derfor summe af både it-udviklere, iværksættere, studerende og mange andre, som kan lade ideerne flyde frit i det kreative værksted. Projektet er støttet af EU-projektet MONICA, som bidrager med 40.000 euro. Heraf går de 5.000 euro til det mest innovative koncept. Vinderen får desuden mulighed for at udarbejde en prototype sammen med MONICA.

"Vi får forhåbentlig en masse inspiration til, hvordan vi sikrer, at alle i Roskilde får den bedste samlede musikalske oplevelse, når der afholdes koncerter eller andre store events. Jeg glæder mig meget til at se nogle af de mange ideer blive testet på publikum under Rabalder Festival," siger Joy Mogensen.

Dato: 05. Juli 2018

Senest opdateret:

18. Marts 2019