You are here

Rejsegilde hos Roskilde Festival Højskole

Af sandraskj
Mandag d. 4. juni 2018, et halvt år før det første lange kursus starter, kunne Roskilde Festival Højskole holde rejsegilde. Højskolen er tegnet af arkitektfirmaet MVRDV og COBE arkitektur og bliver opført af entreprenørfirmaet BNS.

Solens stråler skinnede ned på den rå beton, da intet mindre end 130 fremmødte gæster indtog højskolebygningen, og blev præsenteret for de forskellige lokaler der kommer til at være i bygningen. Lokalerne vil danne rammerne for fag som musik, politik, ledelse, maker, medier og kunst, og hvert faglokale og opholdssted skabes specifikt ud fra den stemning og praksisbaserede handling, der skal finde sted i rummet. På højskolen arbejdes der ud fra en filosofi om, at i stedet for at træde ind i et faglokale træder man ind i et laboratorium, der er præget med indtryk fra den faglige virkelighed, som faget udspringer af. 


I sin tale ved rejsegildet hos Roskilde Festival Højskole satte forstanderen fokus på ambitionen om, at højskolen gerne vil bidrage til at give mange unge et solidt fundament til at få lyst og mod til at virke og handle. “Vi vil lære vores elever selv at udvise engagement, lyst og mod“, sagde Jesper Øland og fortsatte: “Vi vil inddrage virkeligheden i vores undervisning, og vi vil kaste os ud i samarbejder året rundt med Roskilde Festival, civilsamfundet og lokale aktører – ikke mindst her på Musicon, hvor vi er beriget med utallige kreative og skabende naboer“.


Blandt de mange fremmødte var højskolens bagland, arkitekter, naboer og håndværkere. De var samlet i Mellemrummet, højskolens lyse samlingssted med 8 meter til loftet, for at fejre det gode håndværk og den grundlæggende ide bag bygningerne. Mellemrummet kommer til at forbinde faglokaler med spisesal, shared space, værksteder og administration, og bliver et aktivt krydspunkt som understøtter højskolens vision om at bygge fællesskaber. 

Det er planlagt at bygningen skal stå færdig til oktober 2018, hvorefter Roskilde Festival Højskole starter det første hold elever op d. 6. januar 2019. 

Læs mere om Roskilde Festival Højskole på deres hjemmeside eller finde dem på Facebook.

Fakta om højskolen: 

  • Roskilde Festival Højskole er en ny højskole, der bygger på idealerne bag Roskilde Festival. Højskolen tilbyder et frirum, der udfordrer eleverne til at finde nye sider af sig selv og omdanne deres drømme til praktik og nye idéer. 
  • Højskolen har plads til ml. 100-120 elever og tilbyder forårshold, efterårshold og årshold af henholdsvis 4,6 og 10 måneders varighed. 
  • Højskolen bliver på ca. 5.200 kvadratmeter fordelt på 2.600 kvadratmeter elev-og lærerboliger og 2.600 kvadratmeter undervisnings- og kostskolefaciliteter og bygges i og omkring en tidligere betonproduktionsfabrik i den kreative bydel Musicon i Roskilde. 
  • Musicon ligger ca. 2 km. fra Roskildes historiske centrum og ca. 1 km. fra festivalpladsen. 
  • Højskolen bliver en del af den kreative bydel Musicon, og nabo til et sprudlende uddannelsesmiljø, kreative værksteder, skate-park, danseteater samt et væld af andre kreative og kulturelle aktører, heriblandt det kulturhistoriske museum for pop, rock og ungdomskultur, Ragnarock. 
  • Det samlede budget til etableringen af Roskilde Festival Højskole beløber sig til ca. 160 mio. kr. som er tilvejebragt gennem bidrag fra Roskilde Kommune, Realdania, A.P. Møllers og hustru Chastine Møllers Fond, Foreningen Roskilde Festival, Knud Højgaards Fond, Tubordfonden, Augustinus fonden samt Lauritzen fonden.

 

Dato: 08. Juni 2018

Senest opdateret:

22. Marts 2019