You are here

Musicon: Ny aftale om flere unikke boliger

Af Michael Dahl Nielsen
  • Mucicon

    Der bygges nyt på Musicon.

  • Joy Mogensen og Kim Skotte underskriver aftalen

  • Der bygges nyt på Musicon

KSE Ejendomme ApS får nu mulighed for at bygge på omtrent 4100 kvm efter jordkøb af Roskilde Kommune er gået igennem.

Mandag den 24. oktober underskrev borgmester Joy Mogensen og direktør for KSE Ejendomme ApS, Kim Skotte, den store jordhandel, hvilket betyder at man nu kan se frem til 62 nye boliger på Musicon, inden for et par år. Boligerne bliver placeret ved Bifaldet Syd.

KSE Ejendomme ApS vil desuden i samarbejde med Roskilde Kommune, udarbejde en lokalplan for et yderligere reserveret areal på 2500 kvm, som skal sikre at endnu flere boliger og erhverv vil skyde i vejret på Musicon.

En kreativ bydel med kreativ arkitektur

De 62 nye moderne boliger, i 3 og 6 etager, vil komme til at forholde sig aktivt til livet på Musicon. Med de åbne facader i stueetagen og de store vinduespartier på de øvrige etager, vil hjemmelivet sive ud og blande sig med det pulserende cafe- og butiksliv langs Rabalderstræde. Byggeriet vil bestå af blandede boligformer, for at imødekomme en blanding af studerende, børnefamilier, seniorer og singler, der ønsker at bo i et spændende område, hvor det musiske og fællesskabet er i fokus.

- Jeg er stolt og glad for, at der nu er udsigt til endnu mere liv i den kreative bydel, når flere boliger skyder i vejret, inden for de kommende år. På Musicon er der plads til alle. En bydel, hvor mangfoldigheden trives i form af de mennesker der besøger, bor og arbejder i bydelen, udtaler borgmester i Roskilde Kommune, Joy Mogensen.

For KSE Ejendomme ApS, har det været en spændende men krævende opgave, at skabe de alsidige, kreative og levende boligrammer på Musicon. Roskilde Kommune har stillet høje og ambitiøse krav om bæredygtighed, markant arkitektur og gennemtænkt integration i det aktive og levende nærmiljø for at sikre kvaliteten i de kommende boliger.

-  Musicon er et område, der kommer til at summe af liv og energi. Sådan er det også hos KSE Ejendomme ApS. Vi glæder os til at komme i gang og være en del af det mest spændende byudviklingsprojekt, uden for hovedstaden, udtaler Kim Skotte.

Musicon under rivende udvikling

Målet er, at der skal bygges i alt 650 nye boliger på Musicon, over de kommende 15 år. Med de attraktive ungdomsboliger og de nye kreative familieboliger har Musicon lige nu 225 boliger. Inkluderes de boliger der nu er under projektering, vil Musicon inden for få år have fordoblet antallet af boliger, således at bydelen vil komme til at huse over 1000 beboere.  

Dato: 25. Oktober 2016

Senest opdateret:

18. Marts 2019