You are here

Nye flotte træer er netop landet i bydelen

Af laerkemlpalm
Musicons 20 nye birketræer kommer med en helt særligt historik. De er specialfremstille og udover at pynte, skaber de også flere siddemuligheder.

I august måned landede 20 nye birketræer træer på Musicon og med sig bærer de en helt særligt historie!

Det helt særlige ved disse træer er, at de er plantet i store kummer som man kan sidde på. Oprindeligt er de produceret af elever fra Roskilde Tekniske Skole i et samarbejde mellem forskellige uddannelsesretninger. Blandt andet har smede, snedkere, gartnere og industrielle designere været med til at udtænke og udforme designet og resultatet taler for sig selv. 

Nogle af Jer har måske set dem før, for birketræerne har nemlig stået på Roskilde Festival 2017, hvorefter de rundede Hestetorvet i Roskilde bymidte. Den 24. august landede de så på Musicon, og her skal de stå indtil næste sommer, hvor de igen skal tilbage til Dyrskuepladsen under Roskilde Festival 2018.

Vi har placeret dem rundt i bydelen - blandt andet på Rabalderstræde og Søjlepladsen. Her giver de nye muligheder for at tage ophold og så er med til at regulere trafikken. Udover at pynte og kontrastere de store industribygninger i området, udgør de nemlig en vejafsprærring midt på Rabalderstræde og så fungerer de også som bænke.

Vi lover at passe rigtig godt på dem og håber i vil behandle dem godt.

Dato: 01. September 2017

Senest opdateret:

18. Marts 2019