You are here

Musiconstien vinder international lyspris

Af kasperban
Det interaktive lys på pumptrackbanen ved Musiconstien i Roskilde har vundet en fornem international pris for gennemtænkt og engagerende brug af lys.

129 projekter fra hele verden var indstillet til prisen for bedste udendørs belysning ved Lamp Awards 2019, der fandt sted i Barcelona i midten af juni. Musiconstien sejrede og sikrer dermed mere anerkendelse til den nye bydel, Musicon. I forvejen har bydelen vundet flere priser for Rabalderparkens kombination af regnvandsanlæg og rekreativt område.

Begrundelsen for at fra juryen lød blandt andet:

"Det enkle og smukke lysdesign skaber et unikt og innovativt offentligt rum. Den gennemtænkte og engagerende brug af lys tilfører personlighed til det kulturelle rum og giver brugeren en spændende og dynamisk oplevelse".

En utraditionel forbindelse

Tomas Breddam, der er formand for Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune, klippede snoren til Musiconstien ved indvielsen i juni sidste år. Han glæder sig over den internationale hæder, som er tildelt ÅF Lightning og lysdesigner Simon Panduro, der er belønnet for lyssætningen.

"Det er helt fantastisk at vinde foran så mange spændende projekter fra en lang række lande. Det har været vigtigt for os at binde den nye kreative bydel, Musicon, sammen med den historiske bymidte på en utraditionel måde, så vi får flest muligt til at bruge alternativer til bilen. Jeg er stolt af, at vi i Roskilde Kommune tør tænke skævt, og at både brugerne og verden udenfor anerkender et så flot projekt som Musiconstien," siger Tomas Breddam.

Udvalgsformanden håber samtidig, at prisen og opmærksomheden kan få endnu flere til at benytte stien.
 

Musiconstien - en prisvindende smutvej

  • Musiconstien er en knap 600 meter lang sti, der forbinder området omkring Roskilde Station med Musicon-bydelen i Roskilde Syd.
  • Den blev indviet i juni 2018
  • Lyset på stien blev hædret med en pris for bedste udendørs lys ved Lamp Awards 2019 i Barcelona i juni.
  • Projektet er designet af ÅF Lighting og Simon Panduro, og det er udviklet for Roskilde Kommune i samarbejde med Lighting Metropolis og Ørsted. Også Anlægsgartner Gottlieb og Dirt Builders har bidraget til projektet.
  • Læs mere, og se et kort over Musiconstiens forløb her på hjemmesiden
Dato: 19. Juni 2019

Senest opdateret:

19. Juni 2019