You are here

Musicons første almene boliger er på vej

Af nikolinej
  • Første spadestik af Den Røde Tråd - Generationernes Byhus

    Første spadestik tages af Per Holdrup fra Roskilde Nord Boligselskab, borgmester Tomas Breddam, og Jens Elmelund fra KAB

Det første byggeri i Den Røde Tråd er nu gået i gang

Fredag d. 7. februar 2020 blev der taget det første spadestik til Den Røde Tråd - Generationernes Byhus. Det bliver et boligbyggeri, der kan favne mange forskellige slags mennesker.

Det kommer til at bestå af ialt 75 budgetvenlige boliger: 46 familieboliger, 24 boliger i seniorbofællesskab og 5 boliger til ungdomsfællesskaber.

Roskildes borgmester Tomas Breddam beskrev boligerne således:

"Her på Musicon bliver Generationernes Byhus hjem for unge såvel som ældre. De får gode rammer til at hygge sig sammen – med deres jævnaldrende, med de andre generationer og med naboerne i resten af Den Røde Tråd. I det hele taget arbejder vi for at blande boligformerne her på Musicon. Bydelen skal være hjem for så mange slags mennesker som muligt."

Perfekt match til Musicon

Jens Elmelund, administrerende direktør i KAB pegede på at byggeriet passer perfekt ind i den kreative og brugerskabte bydel:

”Vi håber, at vi får nogle beboere, som vil engagere sig i området og forhåbentlig også finde overskud til at invitere bydelens øvrige brugere ind.”

Læs mere om Den Røde Tråd under menupunktet Byggerier på Musicon

Læs mere om projektet på KAB's hjemmeside

Dato: 12. Februar 2020

Senest opdateret:

12. Februar 2020