You are here

Musiconklummen uge 47

Af Katrine Nyland Sørensen, Sekretariatsleder
Når man befinder sig midt i et så omfattende og ambitiøst byudviklingsprojekt som Musicon, kan det nogle gange være nødvendigt at få udefrakommende eksperter til at kaste et kærligt og kritisk blik på bydelen.

Bare lige for at få en idé om, hvad vi i kommunen bør være opmærksomme på, når vi udvikler Musicon.

I sidste uge mødtes jeg for første gang med det nye Musicon advisory board, der to gange om året samles på Musicon for at give gode ideer til, hvordan bydelen kan udvikle sig. Udover borgmesteren og medlemmer af Byrådets økonomiudvalg, består Musicons advisory board af Mette Lis Andersen, der er tidligere administrerende direktør for Realdania By, Svend Heegard,  som er projektchef for Thomas B. Thriges Gade projektet i Odense og tidligere har udviklet Bryggen i København,  arkitekt Boris Brorman, kommunikationschef Frej Elbæk, museumsdirektør Ulla Tofte og Allan Grige, der bl.a. rådgiver kulturfestivaler og kulturhuse rundt om i verden.

De synes alle, at Musicon er en ret unik byudviklingsmodel, da den ikke kun fokuserer på mursten og veje, men også er en fantastisk alliance mellem civilsamfund, marked og kommune, hvor vi også  lægger vægt på borgerinvolvering og –udvikling. Så Musicon er ikke ”bare” en bydel, men også en form for lærende organisation.

Dog skal vi blive bedre til at kommunikere, hvad Musicon er for et sted, og til at skabe en samlende identitet for området. For lige nu fremstår bydelen lidt for kaos- og byggepladsagtig. Hvordan vi får skabt en struktur, der binder alle elementerne på Musicon sammen, bliver en spændende opgave, som vi nu skal i gang med sammen med aktørerne.

Dato: 18. November 2015

Senest opdateret:

26. November 2015

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.