You are here

Musicon på arkitekturbiennalen i Venedig til næste år

Af kasperjep
Fra maj næste år får arkitekturinteresserede fra hele verden mulighed for at se en bid af Roskilde – i Venedig!

Bydelen Musicon i Roskilde er netop blevet udtaget til at blive en del af udstillingen i den danske pavillon på Arkitekturbiennalen i Venedig til næste år. Arkitekturbiennalen er verdens største arkitekturbegivenhed, hvor mere end 60 lande deltager. Det overordnede tema for arkitekturbiennalen er denne gang ”livskvalitet gennem arkitekturen.” Og ambitionen med den danske udstilling er at vise, hvordan danske arkitekter lige nu skaber byer og bydele med et menneskeligt fokus.

Musicons overordnede strategi med at udvikle by i tæt dialog med de borgere, erhvervsdrivende, kulturinstitutioner og ejendomsudviklere, der ønsker at sætte deres præg på udviklingen af Musicon, ligger i fin forlængelse af den vision. Så da Dansk Arkitektur Center i september opfordrede arkitekter og byplanlæggere til at indsende projekter, der forholder sig til humanisme i arkitekturen, var Musiconsekretariatet hurtige til at sende en ansøgning afsted.

Lige siden Roskilde Kommune i 2003 købte den tidligere betonvarefabrik, Unicon, har ønsket været at udforske alternative tilgange til byudvikling. Der er derfor aldrig blevet lavet en overordnet masterplan for den 250.000 kvm store bydel. I stedet har ønsket været at udvikle byen trin for trin i tæt dialog med de aktører, der ønsker at bruge byen eller bo i den - og de arkitekter og udviklere, der kan realisere byen i konkret form. Musicon-sekretariatet er fysisk placeret på Musicon og udgør den direkte forbindelse mellem virksomheder, kulturaktører, ejendomsudviklere og myndigheder

“Musicon-området er et flagskib inden for spændende og kreativ byudvikling. I Roskilde udfordrer og sprænger vi rammerne – og det skal nu vises frem i Venedig. Udstillingen er en fantastisk mulighed for Roskilde til at vise verden og arkitektur-interesserede, hvordan vi som kommune tænker i miljø, mødesteder og midlertidig aktivitet, når vi bygger nyt eller om”, siger Borgmester Joy Mogensen

”Kuratorerne bag den danske udstilling ser Musicon som en unik byudviklingsmodel, da vi ikke kun fokuserer på mursten og veje, men også lægger vægt på borgerinvolvering og udvikling af bykultur, så vi får skabt en så mangfoldig bydel som mulig. De er også meget fascineret af, hvordan Musicon er barn af en Roskilde Festival, der hvert år bygger sig selv op fra bunden på ny, og en kulturhistorisk by med verdensarv og stolte traditioner”,  siger Katrine Nyland Sørensen, som er chef for Musicon.

Arkitekturbiennalen i Venedig åbner officielt den 28. maj 2016 og kan ses frem til den 27. november 2016. Derefter kan udstillingen ses i Dansk Arkitektur Center i København.

Yderligere oplysninger:

Katrine Nyland Sørensen, chef for Musicon, mobil: 20481166, katrinen@roskilde.dk

Dato: 26. November 2015

Senest opdateret:

26. November 2015

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.