You are here

Musicon får nyt erhvervshus

Af Line Rieck
Musicon er i en rivende udvikling og til sommer rives den gamle fabrikskantine ned for at gøre plads til 200 nye boliger og et nyt erhvervshus, som blandt andet skal huse Vækstfabrikken og Musicon-sekretariatet.

Der er byggeboom på Musicon, og mens de helt store maskiner river ned og bygger op, er der de seneste år fremspiret et helt unikt iværksættermiljø i Unicons gamle fabrikskantine.

Fabrikskantinen er en del af Hal 1-området, der de kommende år skal omdannes til et etagebyggeri ud mod Rabalderstræde. Indfaldet, som det gamle Hal 1-område kaldes, skal bestå af to boligprojekter og et erhvervshus med en række virksomheder fordelt på 4500-6000 kvadratmeter. Det er derfor planen, at Vækstfabrikken, Musicon-sekretariatet og flere andre nuværende Musicon-virksomheder flytter ind i det nye erhvervshus, når dette står klar til brug i 2020. Gennem de senere år er iværksættermiljøet på Musicon vokset stødt. Den udvikling har ikke bare skabt en efterspørgsel efter nye og større rammer hos iværksættervirksomhederne, men har også vagt interesse for området hos andre større virksomheder, som har fået øjnene op for de nye kreative arbejdsmiljøer.

- Erhvervshuset giver grobund for et endnu stærkere erhvervsnetværk på Musicon, og skaber rammerne for vidensdeling, innovation og samarbejde virksomhederne imellem, siger borgmester Joy Mogensen.

I foråret 2018 skal nuværende virksomheder i Musicon-huset, Vækstfabrikken og Lab2 genhuses i et midlertidigt pavillonbyggeri. I den forbindelse bliver der mulighed for - i tilknytning til kontorpavillionerne - at andre iværksættere kan opstille midlertidige værkstedspavilloner for en periode på ca. 2 år.

- Jeg er stolt over, at vi i Roskilde Kommune har så mange dygtige iværksættere, der vil være med til i fællesskab at skabe fremtidens erhvervsnetværk på Musicon. Rammerne i det nye erhvervshus ligger op til at tænke nyt, være kreative og skabe nye arbejdspladser, derfor er det meget vigtigt for fremtidens erhvervsliv i Roskilde Kommune, siger borgmester Joy Mogensen.

Musicon bliver ikke udviklet som andre bydele. Udviklingen sker i tæt samarbejde med folk fra kultur- og erhvervslivet samt ejendomsudviklere, som synes, det er spændende at være med til at præge udviklingen i en dynamisk og mangfoldig bydel. Når Musicon er færdigudviklet om 5-10 år, vil det være en kreativ bydel med liv det meste af døgnet, cirka 1000 boliger og omkring 1.000 arbejdspladser.

Det er udviklingsselskabet Indfaldet, der bygger det nye erhvervshus, som har fået arbejdstitlen Samspillet.

- Det er en meget spændende opgave at udvikle et erhvervs- og flerbrugerhus på Musicon. Vi udvikler projektet i dialog og samarbejde med Musicon-sekretariatet i Roskilde Kommune, kommende lejere og brugere, Arkitektfirmaet Arkitema og Byggefirmaet JN Group. Det bliver et hus, hvor lejemålenes størrelse varierer fra ca. 100 m2 og op til ca. 1.500 m2, og hvor en række services og faciliteter samles, udtaler direktør for Udviklingsselskabet Indfaldet, Michael Willaume Andersen.

Dato: 09. Februar 2018

Senest opdateret:

18. Marts 2019