You are here

Kulturen får bedre rammer

Af kasperban
 • Aaben Dans på Musicon

  Fotograf: Ditte Valente

  Egnsteatret Aaben Dans får endelig permanente rammer på Musicon.

 • Råstof Roskilde øvelokaler

  Vækstlaget i Roskildes musikliv flytter fra de midlertidige bygninger ved Rabalderstræde.

 • Roskilde Festival 2018

  Fotograf: SH Luftfoto

  De mange frivillige, der hvert år skaber Roskilde Festival, får bedre rammer i fællesskabshuset.

 • Musicon oversigt fællesskabshus

  Det nye byggeri opføres ved den røde markering

Dans, musik og festivalkultur flytter sammen i et helt nyt byggeri på Musicon i 2022. Det tværkulturelle fællesskabshus er netop sendt i offentligt udbud af Roskilde Festival og Roskilde Kommune.

Musik og dans er dybt forankret i Musicon-bydelen. Danserne var blandt de første til at etablere sig i de bygninger, der stod tilbage, da betonfabrikken Unicon solgte grunden til Roskilde Kommune. Og musikken lever på alle niveauer – fra vækstlaget i øvelokalerne over Roskilde Festivals administration til det guld-nitrede flagskib, museet Ragnarock.

En anden del af Musicons vision er at skabe samarbejder på tværs. Derfor er naturligt, at Roskilde Festival og Roskilde Kommune er gået sammen om at bygge et almennyttigt hus for kunst, kultur og frivillighed i Roskilde.

Et åbent hus for vækst og fællesskaber

Fællesskabshuset åbner dørene i 2022 og bliver hjem for egnsteatret Aaben Dans, øvelokaleforeningen Råstof Roskilde og Roskilde Festivals frivillige og ansatte.

”Vi er sikre på, at fællesskabshuset bliver noget helt nyt og unikt for Roskilde og for byens kulturliv. Vi glæder os til at se konkrete arkitektoniske bud på, hvordan vi skaber og indretter det ideelle hus, som samtidig åbner os og understøtter kunstneriske vækstlag, engagement og fællesskaber i byens frivillige foreninger,” siger Signe Lopdrup, Roskilde Festivals administrerende direktør.

Stærkere kulturelt centrum

Nybyggeriet får en central beliggenhed i Bifaldet ud mod Rabalderstræde og Lydmuren, hvor Aaben Dans og CoLab2Shop i dag holder til. Dermed bliver området omkring Søjlepladsen, Hal 9 og Ragnarock yderligere styrket som centrum for kultur, musik og events i Roskilde kreative bydel.

”Musicon er en stor succes i en rivende udvikling. Den nye fælles bygning er med til at gøre Musicon til en magnet og rugekasse for frivillige, kunstnere, musikere og kreative mennesker fra bl.a. Aaben Dans og Råstof Roskilde,” siger Roskildes borgmester, Joy Mogensen.

Totalentreprisen er nu sendt i offentligt udbud. Det 3.800 m2 store sambyggeri er beskrevet nærmere i konkurrenceprogrammet. Hermed bevæger visionen om fællesskabshuset sig ind i en afgørende fase, hvor de ambitiøse idéer og nytænkende samarbejdsformer skal blive til konkrete planer.

Læs også mere i den udsendte pressemeddelelsen om byggeriet.

Dato: 07. Maj 2019

Senest opdateret:

07. Maj 2019