You are here

Joy Mogensen på besøg i Musicon-butik

Af kasperban
  • Joy Mogensen på besøg i butikken CoLab2 i Musicon-bydelen

    Joy Mogensen blev præsenteret for kunst- og handelsmiljøet på Musicon

Roskildes tidligere borgmester, Joy Mogensen, besøgte fredag en række kunstnere og andre Musicon-ildsjæle i butikken CoLab2.

En ”kamelfant” kunne tage æren for at have lokket kultur- og kirkeminister Joy Mogensen tilbage til Musicon-bydelen fredag den 14. august. Det var nemlig en spøjs klon mellem en kamel og en elefant – skabt af kunstneren Carl-Christian Jensen – der i foråret tiltrak sig stor interesse og fik Joy Mogensen til at love at komme på besøg.

Født efter et grineflip

Skulpturen blev i sin tid til, efter et berømt grineflip fra Folketingets talerstol. Her kunne statsminister Mette Frederiksen ikke holde masken, da hun fortalte om statens køb af kamelen Ali og elefanten Rambolina fra et cirkus.

Episoden fik Musicon-kunstneren Carl-Christian Jensen til at skabe kamelfanten i keramik som en anerkendelse af, at politikerne på Christiansborg også er i stand til at grine sammen trods deres uenigheder. Mette Frederiksen og Joy Mogensen fik en skulptur hver sammen med en invitation til at komme på besøg på Musicon.

”Jeg blev rigtig glad for den, og den står nu på mit kontor. Der er faktisk mange, der kommer forbi, som spørger, hvad det er for en,” sagde Joy Mogensen, efter Carl-Christian Jensen havde budt velkommen.

Kunstens muligheder i en digital tid

Den tidligere Roskilde-borgmester tog sig god tid til at snakke med de fremmødte kunstnere og øvrige ildsjæle fra bydelen. Snakken gik blandt andet på kunstnernes muligheder i en tid, hvor flere og flere dele af vores hverdag foregår digitalt.

”Jeg håber, at kunsten og kulturen fortsat vil få folk til at mødes fysisk. Vi har jo brug for det, jo mere der bliver digitalt,” sagde Joy Mogensen blandt andet, inden hun fik fremvist værkerne fra de forskellige kunsthåndværkere i testbutikken CoLab2, som ligger i Rabalderstræde 12.

Invitation til kulturdage

Kulturministeren blev også inviteret til at komme igen i weekenden 5.-6. september, hvor en række af bydelens foreninger, virksomheder og kulturinstitutioner inviterer til kulturdage med forskellige events.

Dato: 14. August 2020

Senest opdateret:

14. August 2020