You are here

Hvad er Musicon for dig?

Af Katrine Nyland Sørensen
  • Biennale workshop januar 2016

    Fotograf: Kasper Jepsen

Det er et spørgsmål, som vi her på Musicon i den kommende tid vil stille så mange som muligt. For her i Musiconsekretariatet er vi nemlig meget interesseret i at høre, hvordan de mange, der bruger bydelen, opfatter stedet.

I løbet af de næste par uger opfordrer vi på vores hjemmeside og på Facebook så mange som muligt til at sende et par sætninger eller små historier til os om, hvad Musicon er for dem. De små statements og historier vil både indgå i arbejdet med at lave en bymodel til Arkitekturbiennalen i Venedig og en lille udstilling i forbindelse med åbningen af Rockmuseet.

Det har været en ganske begivenhedsrig uge på Musicon. Danmarks Rockmuseum skiftede navn til Ragnarock. Kronprins Frederik åbner museet fredag d. 29.4. Dagen efter vil museet være åbent for alle, og i hele åbningsweekeenden vil der være en lang række aktiviteter. Da åbningen falder sammen med  SWOP, som er dansefestival for børn og unge, bliver det en weekend, hvor hele bydelen kommer til at summe af liv.

I fredags afholdt Musicon sekretariatet to store workshops på Musicon. Målet var at komme tættere på, hvordan den model af Musicon, som skal være en del af udstillingen i den danske pavillon på Arkitekturbiennalen, skal se ud. I den første workshop deltog et bredt udsnit af de mange aktører, som har deres daglige virke på Musicon. I den anden deltog de mange arkitekter, som er involveret i det kommende byggeri. Det blev til spændende diskussioner om, hvordan man visualiserer en bydel, der summer af fællesskab og liv, og som er født af både grus, beton, gamle industrialderen og Roskilde Festivalens visioner.

Musiconmodellen til Arkitekturbiennalen bliver skabt af Johan Carlsson fra JAC Studios, der har en baggrund som scenograf og arkitekt. Den bliver vist på Arkitekturbiennalen i Venedig fra 27.5. til 27.11., inden den udstilles sammen med de mange andre danske projekter på DAC (Dansk Arkitekturcenter) i København.

 
 
Dato: 20. Januar 2016

Senest opdateret:

18. Marts 2019