You are here

Godt nytår - og en tur gennem 2018 i billeder

Af kasperban
 • Kvarteret Indfaldet gøres klar

 • Kreative familieboliger

 • Mikrobryggeri og mange andre indtog Musicon

 • Kulturfestival Rabalder 18

  Fotograf: Thomas Rungstrøm

 • Foodcorner - Musicons madboder ved Hal 12

 • Christopher i Hal 9

 • Test af fremtidens handelsliv i Rabalderstræde

 • Musiconstien forbinder Musicon med Roskilde Station

 • Musiconhuset

 • Ny asfalt og nye striber

 • Roskilde Festival Højskole i den tidligere Hal 10

  Fotograf: Visualisering

Der er sket meget på Musicon i 2018. Tag med på en billedtur gennem et lille udpluk af de mange milepæle.

Rigtig godt nytår fra alle os i Musicon-bydelen. En bydel, der for alvor tager form i disse år.

2018 har budt på et stort aktivitetsniveau. Meget nyt er skudt op, mens der andre steder er revet ned og gjort klar til alle de nye byggerier, som begynder i 2019.

Vi oplever, at der løbende opstår konstruktive samarbejder og masser af ny energi i mødet med de mange mennesker, der har lyst til at sætte hvert sit præg på Roskildes kreative bydel. Og vi glæder os meget til fortsat at udvikle bydelen i fællesskab med alle aktører og brugere.

Nedenfor får du et lille udvalg af de mange ting, der er sket i 2018. En del af dem kan du også finde i galleriet øverst på siden.

Vi ser frem til endnu et spændende og hektisk år på Musicon.

Mange nytårhilsner
Musicon-sekretariatet

 

 

 

Årets gang på Musicon

 1. Hele det tidligere Hal 1-område er revet ned og gjort klar til en række nye byggerier - som stort set alle går i gang i 2019.
 2. To boligbyggerier har taget imod de første beboere: De kreative familieboliger og ejerlejlighederne i Bifaldet.
 3. Erhvervslivet blomstrer. Især Containerstriben har fået mere liv med bl.a. bryggeri, tatovør, garnbutik, have- og landskabsdesign og snart også et kafferisteri.
 4. Fremtidens handelsliv testes i CoLab2, hvor kunstbutik, udstilling om Musicon samt en pop-up-butik med skiftende vareudvalg bruges til at vurdere potentialet.
 5. Iværksætteri er fortsat centralt i udviklingen af Musicon. Flere nye iværksættere er kommet til, og mange unge virksomheder har vokseværk.
 6. Hackathons er blevet en fast måde at udvikle nye løsninger på. I 2018 med spændende bud på fremtidens koncertoplevelser i byrum.
 7. Et sprudlende kulturliv er en del af Musicons DNA. I 2018 tiltrak bl.a. SWOP, Rabalder og SMACK! flere tusind mennesker. Læg dertil de mange besøgende i Aaben Dans og Ragnarock.
 8. Kunsten er også stadig rigt repræsenteret - både i Kunstsmedjen, til den årlige kunstfestival, på byggehegn, mure og i Musicons øvrige uderum.
 9. Musicons madboder har fået en fast plads ved Hal 12. Her strømmer mange sultne kunder til i de travle timer omkring frokost.
 10. BMX-miljøet har endelig fået den indendørs bane færdig i Hal 11. Til glæde for BMX'ere fra store dele af Sjælland,
 11. Eventhallerne har også i 2018 været brugt til et væld af forskellige formål. Fra ungekulturelt topmøde over optagelse af musikvideo til det årlige julemarked.
 12. Lidt ananas i egen juice: Musicon-sekretariatet er flyttet. Vi bor nu sammen med en række iværksættere og vækstvirksomheder på Pulsen 5C. Vi fik også en ny leder - nu er Andreas Høgh ansvarlig for bydelens videre udvikling.
 13. Parkering er stadig en svær nød at knække i en bydel, der hele tiden udvikler sig. Men der er kommet flere parkeringspladser, samtidig med at flere striber og skilte hjælper bilisterne.
 14. Musicon er dog først og fremmest en bydel, der tilgodeser gående og andre bløde trafikanter. De har nu endnu bedre adgang fra Roskilde centrum via Musiconstien med pumptrackbane og særligt interaktivt lys.
 15. Roskilde Festival Højskole er bygget færdig og tager snart imod de første elever. De kan se frem til imponerende rammer og udvikling i et af de mest spændende byområder i Danmark pt.
Dato: 01. Januar 2019

Senest opdateret:

18. Marts 2019