You are here

Generationernes Byhus: Musicon udvides med 67 almene boliger

Af sandraskj
KAB skal bygge 67 nye lejeboliger i ’Generationernes Byhus’, som er en del af ’Den Røde Tråd’ på Musicon.

Lokalplanen for området 'Den Røde Tråd' (tidl. Det Høje C) er nu blevet vedtaget i byrådet og vil indeholde blandede bebyggelser på omtrent 14.000 kvadratmeter bestående af rækkehuse, etageboliger og erhvervsbyggeri. Det betyder, at der nu opføres en etagebebyggelse til almene boliger langs med Rabalderstræde og hjørnet af Rabalderstræde/Pulsen med et forventet etageareal på cirka 6.900 kvadratmeter. I stueetagen langs med Rabalderstræde opføres der omtrent 400 kvadratmeter publikumsorienterede faciliteter i form af f.eks. butik, cafe, restaurant. ’Generationernes Byhus’ kommer til at indeholde et seniorbofællesskab, familieboliger og ’venneboliger’ med plads til 18 unge.

- Kombinationen af boliger for familier og seniorer i en ny type byhus, som vi kalder ’Generationernes Byhus’, er super spændende. De mange nye lejeboliger betyder, at der nu kommer endnu mere liv i den kreative bydel. Musicon er i en rivende udvikling. Et sted, hvor mangfoldigheden lever i form af de mennesker, der besøger, bor og arbejder i bydelen”, siger borgmester Joy Mogensen.

'Den Røde Tråd' bliver et højhus, der kan ses fra motorvejen og som giver en enestående udsigt over hele Roskilde. Det kommende byggeri er tegnet af arkitektfirmaet NB4 med arkitekt MAA Jesper Martin Højriis Hansen som tegnestuechef.

Derudover opfører en privat investor ca. 60 ejerboliger i form af tæt-lav boliger på cirka 6.500 etagemeter. Med forskellige ejerformer og bebyggelsestyper, skabes en spændende diversitet i området

Fakta om 'Den Røde Tråd':

  • Projektet indeholder cirka 14.000 kvadratmeter blandet bolig og erhverv
  • Boligselskabet KAB bygger 6.900 kvadratmeter almene boliger – hvilket bliver til 67 lejeboliger     
  • En privat investor bygger derudover 6.500 etagemeter private boliger
  • Bebyggelsen kommer til at ligge ved Rabalderstræde på Musicon
  • - Arkitektfirmaet NB4 har tegnet det kommende byggeri.

 

Dato: 29. Juni 2017

Senest opdateret:

18. Marts 2019