You are here

Gang i planerne for Hal 12-området

Af kasperban
Flere markante byggeprojekter er på tegnebrættet i området ved de gamle industrihaller i Musicons sydlige del. Blandt dem er en videreudvikling af Hal 12 og et nyt kollegium til fremtidens håndværkere.

Området omkring Hal 11 og Hal 12 rummer nogle af Musicons stærkeste foreninger. Det gælder ikke mindst skatemiljøet.

Skaterne har været en del af området siden 2006, hvor Musicons transformation fra betonfabrik til levende, kreativ bydel for alvor begyndte. Og de rullende ildsjæle har været med til at sætte markant præg på hele bydelens liv og særlige urbane identitet, blandt andet ved at være med i udviklingen af Rabalderparken.

Derfor er de også tænkt ind i de kommende planer for den sydlige del af bydelen mellem Basgangen og Pulsen.

En stærk hjemmebane

Forventningen er, at Hal 12 bliver bevaret og udbygget, så foreningen med 1.200 medlemmer også i fremtiden har en stærk hjemmebane med optimale faciliteter i al slags vejr.

Dagbladet Roskilde har skrevet en artikel om planerne, som du kan læse her (betalingsartikel - åbner i nyt vindue).

I samme område har BRF Fonden planer om at bygge et nyt kollegium til håndværkere.

Læs om BRF Fondens planer om at bygge håndværkerkollegier her.

Lige i kanten af Musicons skovområde i det sydvestlige hjørne af bydelen er der desuden planer om at opføre Danmarks første projekt med selvbyg-boliger. Sammen med kollegiet vil projektet tilføre Musicons mangfoldige boligtilbud en helt ny dimension.

Du kan læse mere om selvbyg på Musicon her.

Udvikling med mange parter

Før Hal 12, selvbyggerne og de kommende generationer af håndværkere kan tage de nye rammer i brug, er der dog mange ting, der skal falde på plads.

Først skal der udvikles en strukturplan for hele det 24.000 kvadratmeter store område. Der er løbende dialog og samarbejde med blandt andre investorer, rådgivere, Roskilde Kommunes økonomiudvalg samt mange afdelinger i Roskilde Kommune. I sidste ende skal der udvikles lokalplaner og sælges byggeretter, hvilket skal godkendes af politikerne i byrådet.

De første grunde forventes at blive sat til salg i 2022.
 

Dato: 16. September 2020

Senest opdateret:

16. September 2020