You are here

Flot evaluering af Aaben Dans

Af kasperban
  • Fra forestillingen Treben

    Fra forestillingen Tre Ben, der opføres igen i marts 2020. Foto: Ditte Valente

Egnsteatret Aaben Dans, som holder til i Laboratoriet på Musicon, leverer varen. Teatret får flotte ord med på vejen i en ny rapport.

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har evalueret 13 egnsteatre – heriblandt Aaben Dans i Roskilde. Og det er der kommet en rapport fuld af roser ud af. Evaluator Steen Nørgaard peger blandt andet på en meget dedikeret og kvalificeret ledelse, kompetente medarbejdere samt en professionel bestyrelse.

"Det har været en god og spændende proces at blive evalueret og det har været meget bekræftende, at en person udefra ser kvaliteten i det, vi brænder for. At det vi selv oplever, at vi gør og står for, kan ses så tydeligt udefra," udtaler direktør Lisbeth Klixbüll og kunstnerisk leder Thomas Eisenhardt.

Nye tider i nye rammer

Fremtiden ser også spændende ud for egnsteatret, som i 2008 var blandt de første til at tage Musicon i brug, da Roskilde Kommune købte den tidligere betonvarefabrik i den sydlige del af byen. For tiden er der en proces i gang for at finde ud af, hvem der skal bygge et helt nyt fælles "hjem" til Aaben Dans, Roskilde Festivals administration og øvelokaleforeningen Råstof Roskilde.

"Vi glæder os også meget til den kommende proces, hvor vi skal lave ny aftale med kommunen fra 2021 til 2024. Og til det nye sambyggeri, hvor vi flytter sammen med Råstof Roskilde og Roskilde festival, og kan udfolde teatrets virke."

"Til glæde for både børn og voksne"

”Stort tillykke til Aaben Dans. I gør det knaldgodt og er til stor glæde for mange her i Roskilde Kommune – både børn og voksne”, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen.

”Vi ser frem til de kommende års samarbejde og ikke mindst til, hvad Aaben Dansk kan få skabt, når de kommer til at dele hus med Råstof Roskilde og Roskilde Festival”, siger udvalgsformanden.

Aaben Dans, der blev egnsteater i 2008, laver to nye forestillinger om året for alle aldersgrupper fra babyer op til de ældste, turnerer både i Danmark og internationalt, står for SWOP-festivalen hvert andet år, underviser ekstensivt på kommunens skoler, institutioner og plejehjem og har, med dybe rødder i det lokale kulturliv, grene ud i hele verden.

Evalueringen af egnsteatrene skal medvirke til at udvikle teatrets faglige og kunstneriske niveau og sikre, at de statslige bevillinger til området anvendes til teatre, hvis faglige og kunstneriske niveau lever op til det generelle niveau for egnsteatre.
 

Dato: 08. Oktober 2019

Senest opdateret:

08. Oktober 2019