You are here

Fejring af markant milepæl i Musicon-historien

Af kasperban
 • Musicon set fra oven i 2010

  Musicons udvikling set fra oven - fra 2010 til 2019.

 • Musicon set fra oven i 2019

  Fotograf: SDFE

  Musicons udvikling set fra oven - fra 2010 til 2019.

 • Musicon dronefoto foråret 2019

  Fotograf: OneManVideoArmy

  Musicons udvikling set fra oven - fra 2010 til 2019.

For præcis 10 år siden blev der for alvor sat fokus på potentialet for Musiconbydelen ved et stort event kaldet 090909. I dag glæder vi os over, at bydelen er kommet langt i udviklingen og allerede har været fuld af liv længe.

"Musicon er et forsøg på at kickstarte et kreativt miljø." Sådan lød det fra en af oplægsholderne til kick-off-eventet 090909 for præcis 10 år siden i en dengang meget lidt udviklet Musicon-bydel.
Du kan læse mere om eventet i denne artikel på lokalavisen.dk.

Liv året rundt

Livet i bydelen har været ekstra tydeligt den seneste tid, hvor store begivenheder som kulturfestivalen Rabalder og SMACK, der hylder gadekultur, har sat kulør på den tidligere betonfabrik.

Men også markante byggerier som Ragnarock, Roskilde Festival Højskole, eventhallerne og de stærke frivillige foreninger for blandt andet kunst, skate, BMX, maker og musik giver liv året rundt.

Derfor kipper vi med flaget i dag - 10 år efter det store kick-off-arrangement - og fejrer, at forsøget lykkedes. Musicon er i dag en kreativ bydel uden sidestykke, som høster stor anerkendelse fra nær og fjern.

Udviklingen fortsætter

Vi er ikke færdige med at udvikle - og fastholde - alle de gode ting i bydelen, som først og fremmest er blevet skabt af kreative ildsjæle og med opbakning fra modige politikere og investorer. Men vi er godt på vej. 

Om bare et par år er en lang række nye byggerier med blandende boligformer og nye butikker klar til at tage imod beboere, erhvervsdrivende og foreninger.

Du kan se den fantastiske udvikling på billederne i galleriet i toppen af artiklen.

Dato: 09. September 2019

Senest opdateret:

09. September 2019