You are here

BEC og Musicon fortsætter samarbejdet under RABALDER

Af sandraskj
Musicon-bydelen i Roskildes sydlige del udvikler sig i en rivende hastighed. Men mellem de mange nyskabelser er også ting, der består. Blandt andet samarbejdet mellem it-virksomheden BEC og kulturfestivalen RABALDER, der i år sætter bydelen på den anden ende lørdag den 25. august.

Som nabo til Musicon kan medarbejderne i BEC på Havsteensvej følge udviklingen af området fra tætteste hold. Boligerne i Bifaldet er ved at skyde op af jorden, og der er efterhånden aktiviteter på størstedelen af den gamle betongrund. Det gælder i særlig grad under RABALDER, hvor flere tusinde mennesker ventes at kigge forbi Roskildes kreative bydel.

Som den private virksomhed i Roskilde, der beskæftiger flest medarbejdere, er det naturligt for BEC at involvere sig lokalsamfundet blandt andet i forhold til uddannelse og beskæftigelsesindsatser for unge mennesker. Og med en kreativ nabo som Musicon er det også oplagt at støtte den årlige kulturfestival RABALDER:

”I det daglige skaber vi innovative it-løsninger, der er med til at udvikle Danmarks digitale infrastruktur. Vi er stolte af at være naboer til en hel bydel båret af kreative og nye ideer, og derfor er BEC igen i år hovedsponsor af RABALDER-festivalen,” siger kommunikationsdirektør Simon Gabrielsen.

En kulturel totaloplevelse
RABALDER afholdes af Foreningen af Aktører på Musicon, og er den dag på året hvor foreninger, ildsjæle og virksomheder i området, går sammen og forvandler Roskildes kreative bydel til en kulturel totaloplevelse for hele familien. Igen i år har de mange frivillige og kommercielle ildsjæle sikret et spændende og begivenhedsrigt program. Ud over en masse aktiviteter for store og små på hele Musicon-området bliver der i år fokus på udvikling af fremtidens musik- og kulturoplevelser i byrum.

Rammerne indbyder til at teste en række innovative løsninger på, hvordan man blandt andet kan skabe store oplevelser i byrummet, samtidig med at der er fokus på sikkerhed, støj og andre faktorer.

Det er netop disse forhold, der er omdrejningspunktet for den hackathon, der afholdes fra fredag til søndag sideløbende med RABALDER. Ordet hackaton stammer fra IT-verdenen, hvor systemudviklere mødes og samarbejder intensivt om udvikling af prototyper, konceptudvikling eller videreudvikling af et eksisterende projekt. Til RABALDERS hackaton inviteres studerende, iværksættere og andre med interesse for forretningsudvikling, hvor de sammen skal udvikle modeller for afvikling af kulturelle arrangementer i byrum.

Dato: 24. August 2018

Senest opdateret:

18. Marts 2019