You are here

2017: Året der gik på Musicon

Af sandraskj
Vi i Musicon-sekretariatet håber at alle aktører, besøgende og samarbejdspartnere har haft en glædelig jul og er kommet godt ind i det nye år.

2017 har været et begivenhedsrigt år for Musicon: Flere aktører er flyttet til bydelen og både små som store events har fundet sted. Events som alle har været medvirkende til, at der er blevet skabt endnu mere liv i bydelen - lige fra ferniseringer hos Kunstsmedjen, teater- og danseforestillinger i Laboratoriet, aktiviteter på Ragnarock – Museet for Pop, Rock og Ungdomskultur, klatring i Klatreskoven og skate events i Hal 12, til deciderede festivaler som SMACK og Rabalder hvor hele bydelen er blevet taget i brug.

Mange milepæle blev fejret i 2017
2017 blev året hvor mange milepæle kunne fejres. Første spadestik blev taget hos Roskilde Festival Højskole og Bifaldets kommende nye ejerlejligheder. Derudover blev både Søjlepladsen (Musicons nye ’torv), Koblingen (Hal 12’s og Roskilde E-sports nye tilbygninger) og Makers Corner indviet. I september måned blev der holdt rejsegilde for Roskilde Festival Højskoles kommende elevboliger, og i december stod de første kreative familieboliger klar til indflytning på Rampelyset.

Iværksættermiljøet på Musicon er i sund vækst, og i løbet af de seneste år er bydelen vokset til at huse +40 virksomheder. Musicons nye iværksætter-café er åbnet, som et initiativ for unge der drømmer om at springe ud som selvstændige. Derudover har Selvstarter (Musicons iværksætterhold for unge talenter) haft stor succes med deres nu tredje forløb.

Flere nye boliger på vej i de kommende år
Udover boligerne i Bifaldet og på Rampelyset, kan man se frem til flere nye boligbebyggelser på Musicon indenfor de kommende år.

Lokalplanen for hjørnegrunden mellem Pulsen og Rabalderstræde og Rabalder Parken er blevet vedtaget i byrådet og vil indeholde en blandet boligbebyggelse også kaldet ’Den Røde Tråd’. Området på omtrent 14.000 kvadratmeter vil bestå af rækkehuse og almene etageboliger med udadvendte aktiviteter i stueetagen langs Rabalderstræde. Den almene bebyggelse opføres af KAB som konceptet ’Generationernes Byhus’ med en blanding af ungdoms-, familie- og ældreboliger.

På hjørnegrunden mellem Rabalderstræde, Penselstrøget og Basgangen skal der yderligere opføres 30 nyskabende containerboliger kaldet Beat Box. De kommende boliger opføres af Container Living og er tegnet i samarbejde med arkitektfirmaet Arkitema. Sammen har de skabt et unikt patenteret boligkoncept med fokus på flot design, kvalitet og komfort og som de første containere i flere etager i Danmark.

Området omkring Hal 1
I området omkring Hal 1 på hele arealet mellem Rabalderstræde, Rabalder Parken og Rampelyset har vi i 2017 gennemført et udbud af byggegrunde, hvor vi har oplevet god interesse fra potentielle købere og meget snart kan annoncere, hvem de udvalgte købere er. Kvarteret, der foreløbigt kaldes Indfaldet, vil rumme i alt ca.300 boliger fordelt på to boligkarréer og to rækkehusbebyggelser samt et flerbruger-erhvervshus. Forslag til lokalplan for området lægges i offentlig høring i marts.

Tak for et fantastisk 2017. Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde og ser frem til at byde kommende beboere, virksomheder og besøgende velkommen til Musicon i 2018.

Dato: 09. Januar 2018

Senest opdateret:

12. Januar 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.