You are here

14.000 kvm nye boliger på vej til Musicon

Af michaeldn
  • Illustration af Roskilde Nord Boligselskabs kommende byggeri

    Illustration af Roskilde Nord Boligselskabs kommende byggeri

  • Leif Tingvad, formanden for Roskilde Nord Boligselskab – Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune – Jens Elmelund, administrerende direktør i KAB

    Illustration af Roskilde Nord Boligselskabs kommende byggeri

  • Illustration af Roskilde Nord Boligselskabs kommende byggeri.

    Illustration af Roskilde Nord Boligselskabs kommende byggeri

Musicon – den kreative bydel i Roskilde på hele 250.000 kvm – kan nu se frem til en masse nye beboer, når ca. 14.000 kvm private og almene boliger skyder i vejret de kommende år.

Roskilde Nord Boligselskab v. KAB og Roskilde Kommune har netop underskrevet en betinget købsaftale om, at boligselskabet bygger 7.200 kvm almene boliger – hvilket bliver til ca. 80 lejeboliger. En privat investor har derudover fået forkøbsret til at bygge 6.500 kvm private boliger.

- Jeg er stolt og glad for, at der nu kommer endnu mere liv i den kreative bydel, når ejerboliger og lejelejligheder med overkommelige husleje skyder i vejret. Musicon er en ubetinget succes, der er i en rivende udvikling. Et sted hvor mangfoldigheden lever i form af de mennesker der besøger, bor og arbejder i bydelen, siger borgmester Joy Mogensen.

196 attraktive ungdomsboliger er allerede beboet på Musicon, og 30 kreative familieboliger med tilhørende erhverv og værkstedsbutikker er lige nu under opførsel.  To byggegrunde er pt. i udbud, med henblik på at bygge endnu flere boliger, som vil supplere det kreative miljø omkring det nye museum, danseteateret og de omkring 35 virksomheder.

Leif Tingvad, formanden for Roskilde Nord Boligselskab udtaler: Projektet for de almene boliger er super spændende. Vi kombinerer boliger for familier og seniorer i en ny type byhus, som vi kalder ’Generationernes Byhus’. Jeg glæder mig over, at vi er med til at udvikle byen, og at projektet stemmer så glimrende i med de kreative takter i Musicon.

Musicon – Kultur og erhverv i centrum

Musicon er ikke en bydel som alle andre. Den har kunst, kultur og kreativitet som fokus. Roskilde Kommune har ambitioner om at gøre Musicon til national rugekasse for kunstnere, designere, musikere, kreative virksomheder og andre med behov for utraditionelle rammer. Derfor bliver Musicon heller ikke udviklet som andre bydele. Udviklingen sker i tæt samarbejde med folk fra kultur- og erhvervslivet samt ejendomsudviklere, som synes, det er spændende at være med til at præge udviklingen i en dynamisk og mangfoldig bydel.

Dato: 25. April 2016

Senest opdateret:

18. Marts 2019

Kommentarer

Godt for Roskilde

Det glæder mig at se Roskilde blomstre med kreativitet i Musicon :-)
Med venlig hilsen
Kristian L. - http://pl-partners.dk

I den grad musikkens by

Endnu engang viser Roskilde at de er musikkens by.. Flot!
Kristoffer - kholten.dk

Interessant udvikling i Roskilde

Super fedt at læse, at der bliver investeret i Roskilde by. Det er bestemt vigtigt at vi bruger ressourcer på at bevare og udvikle kunsten, kulturen og kreativiteten i Roskilde - og for den sags skyld også i hele Danmark.
Mvh. Søren - http://fitnessunivers.dk

God nyhed for Roskilde

Det var da dejligt at høre, at I skal have bygget så mange boliger til private.
Det er spændende at følge med i jeres, efterhånden meget store og velfungerende projekt med Musicon! :-)
Venlig hilsen Morten fra http://altan.dk

Spændende!

Gode at der er ildsjæle i Roskilde, der i samarbejde med kultur- og erhvervslivet for sat fokus på så dynamisk og mangfoldig en bydel. Der er der mange andre kommuner, der kunne lære en del af.

Venlig hilsen Anders - Searchmind

Spændende udvikling!

Flot Roskilde! Det bliver spændende at følge projektet.
Mvh Thomas - http://tbcoding.dk

Gode nyheder for Roskilde

Fantastisk intiativ! Det bliver spændende at følge den kreative del af Roskilde. Helt sikkert en udvikling for byen i den rigtige retning.
Venlig hilsen Erik fra https://grafikr.dk

Dejligt at Roskilde får et kulturelt spark

Dejligt at Roskilde kommer til at være en af forløberne på det kulturelle i Danmark.
Tobias Dahl - https://searchpilots.dk/

Det lyder utrolig spændende

Et ord, fantastisk! Dejligt at se at der kommer lidt fokus på det kulturelle og sammenholdet i udkantsdanmark. Det kan måske få flere til at søge tilbage fra byerne igen.
Roskilde er en nydelig by med skøn natur, fantastisk!
Marie Enemark - https://yndigedig.dk/