You are here

111 nye lejelejligheder godt på vej

Af kasperban
 • Boligbyggeriet Frekvensen set fra Rabalderstræde

  Kommende boliger og godt håndværk blev fejret ved rejsegildet på Frekvensen.

 • Borgmester Tomas Breddam holder tale ved rejsegilde på Musicon

  Kommende boliger og godt håndværk blev fejret ved rejsegildet på Frekvensen.

 • Coronasikker hilsen ved rejsegildet på byggeriet Frekvensen

  Kommende boliger og godt håndværk blev fejret ved rejsegildet på Frekvensen.

Med tirsdagens rejsegilde er en milepæl nået for boligbyggeriet Frekvensen - og dermed for hele det nye kvarter Indfaldet i Musicon-bydelen.

Solen stod højt på himlen, da entreprenører, håndværkere. kommende beboere, arkitekter og naboer mødte op til rejsegilde på Musicon tirsdag. Rejsegildet markerede en milepæl for det første store boligbyggeri i det nye kvarter, Indfaldet.

Første taler var Roskildes borgmester, Tomas Breddam. Han fremhævede, hvor betydningsfuldt det er for Musicon-bydelen at få et mangfoldigt udvalg af boligtilbud.

Boliger til alle slags beboere

"De kommende år bliver der tilføjet over 400 nye boliger til området. Frekvensen er det første af de store nye byggerier, der tages i brug. På den måde er de her bygninger – med alle de små og store detaljer – også med til at synliggøre, at visionerne og drømmene for Musicon nu for alvor bliver realiseret," lød det blandt andet fra Tomas Breddam.

Hele Musicon kommer i lkøbet af få år til at huse både studerende, par, singler, børnefamilier, enlige med børn og ældre mennesker. Beboerne bliver samtidig en vigtig del af Musicons kreative udvikling, hvor de skal inddrages, engageres og føle ejerskab til bydelen.

Guld og gode butikker

Arkitektur Bygningen i sig selv omfavner også Musicon-ånden. Det ses eksempelvis i de spændende arkitektoniske detaljer som facadebeklædninger i forskellige materialer. Blandt andet er der brugt "guld" på en del af facaden, der vender over mod bydelens kulturelle flagskib, det gyldne museum Ragnarock.

Samtidig er Frekvensen også det første skridt i retning af at skabe et dynamisk handelsstrøg i Rabalderstræde, med 470 kvadratmeter butikslejemål i stueplan, som skal være startskuddet til den nye handelsgade.

FAKTA

 • Frekvensen kommer til at rumme 111 lejelejligheder og 470 kvadrameter butikslokaler.
 • Det ventes klar til indvielse i første halvdel af 2021.
 • Byggeriet er tegnet af Ginnerup Arkitekter og realiseres af Svanen Group og Core Property Management.
 • Læs mere om alle byggerier på Musicon her.
Dato: 12. August 2020

Senest opdateret:

12. August 2020