You are here

TAG GENVEJEN FRA STATIONEN

Er du på cykel eller gåben, kan du tage en smutvej til Musicon-bydelen: En oplevelsessti, der forbinder Musicon og Roskilde Station.

 

Sådan finder du Musiconstien

Find den vestlige gangtunnel, der går hele vejen under jernbanen fra Jernbanegade. Så kommer du op ved rundkørslen mellem Ny Østergade og Køgevej på stationens sydside. Sygehuset ligger lige på den modsatte side af vejen.

I rundkørslen går du cirka 100 meter ned ad Køgevej mod syd, indtil du når Knudsvej. Her drejer du til højre.

170 meter nede ad Knudsvej finder du Thyrasvej på venstre hånd. Følg Thyrasvej til den modsatte ende, hvor den løber ud i Gormsvej - og så står du foran indgangen til Musicon-stien.

Se også kortet her:

MS2.png

Musiconstien
Alt Text: 
Musiconstien

566 meter med oplevelser

Følg Musicon-stien sydpå, og prøv eventuelt pumptrackbanen, trafiklegepladsen eller boldburet undervejs, inden du rammer lyskrydset ved Søndre Ringvej. Du skal bare lige over ringvejen, og så er du på Rabalderstræde, som du kan følge ind i Musicon-bydelen.

Flere steder langs Rabalderstræde står der digitale infoskærme, som du kan bruge til orientere dig i området og til at finde arrangementer og aktører.

International lyspris til stien

Det interaktive lysprojektet på pumptrackbanen ved Musicon-stien vandt 2019 prisen for bedste udendørs belysning ved den internationale lyspris Lamp Awards. 129 internationale projekter var indstillet.

Juryens vurdering lød:

"Dommerne har valgt at tildele Lamp Award-prisen 2019 i kategorien udendørs belysning til Musiconstien i Roskilde, Danmark, udført af ÅF Lighting & Simon Panduro, for "dens enkle og smukke lysdesign, som skaber et unikt og innovativt offentligt rum. Den gennemtænkte og engagerende brug af lys tilfører personlighed til det kulturelle rum og giver brugeren en spændende og dynamisk oplevelse".

Læs mere via disse links:

Publikationer

Senest opdateret

03.01.2020