You are here

KUNST & MAKER

  • O)range Makerspace

  • Kunst og galleri

    Fotograf: Kim Wendt

Har du en kunstner gemt i maven? På Musicon er der mulighed for atelierplads, kunstskole, værksted og meget andet.

Læs mere herunder

Aktører

  • Dansk Plakatkunst

    Dansk Plakatkunst relancerer og genudgiver de bedste danske plakater fra 1900-1965. Her finder du plakatkunstens perler – skønne motiver, der stadig har et moderne grafisk udtryk og et nutidigt stilrent design. Her er enestående og unikke værker fra dansk plakatkunsts storhedstid. Mange af plakaterne har ikke været tilgængelige i generationer, men er nu fundet frem og restaureret, så de står lige så stærke og smukke, som da de blev skabt.

    Det ligger i plakatens ånd, at den er et spejlbillede af sin tid. Plakaterne er vidnesbyrd om det 20. århundredes udvikling og er levende tidslommer fra vores fælles kulturhistorie. De relancerede plakater er en guldmine af sjove historier om tidens begivenheder, produkter og film. Alle plakaterne er affotograferet, grafisk restaureret og trykt på det bedste papir i høj offset kvalitet for at komme så tæt på de originale kunstværker som muligt.

    www.danskplakatkunst.dk
    7025 4045
    M kontakt@danskplakatkunst.dk 

  • Kunst på Musicon

    Vil du være med til at bygge KUNSTNERVÆRKSTEDET I HAL 1 op, så det nu!
    Vi er i gang med at samle en lille gruppe af kunstnere som kunne tænke sig et sted at eksperimentere med alle former for kunst og kunsthåndværk.
    I første omgang 3-4 kunstnere som vil have værkstedet som personlig base for egen produktion. Når de så har indrettet sig og har fået fodfæste i værkstedet, er det tanken at de skal være med til at lave workshops for foreningens medlemmer en gang i mellem.

    Hvis du gerne vil se værkstedet, så ring til Erik Schwarzbart på 2176 9201 eller Bent Møllegaard på 2386 7100 og lav en aftale.

    W www.kunstpaamusicon.dk
    M info@kunstpaamusicon.dk

  • Kunstskolen

    Her kan du fordybe dig og udvikle dit kunstneriske udtryk under personlig vejledning og supervision. Der lægges vægt på det eksperimenterende samtidig med en udvidelse af den faglige kompetence, så personlige begrænsninger bliver synlige og kan overvindes. Udgangspunktet kan være akrylmaleri, men der lægges op til også at udtrykke sig i andre medier og materialer.

    Udover den personlige vejledning vil der være oplæg med øvelser, som tilrettelægges ud fra de ønsker og behov, som er hos deltagerne. Ind i mellem henter vi inspiration på udstillinger i gallerier og på kunstmuseer.

    Undervisningen er meget individuel så du kan begynde når du vil - sammen tilrettelægger vi et forløb af en længde, der passer til den tid du har til rådighed.

    W www.musiconart.dk
    T 2176 9201
    M mail@musiconart.dk

  • MusiconArt

    MusiconArt er en privat organisation med Galleri, Kunstskole og Atelier. MusiconArt udvikler sig i tæt medspil og modspil til de øvrige kulturelle- og private aktører der er under udvikling på MUSICON. MusiconArt arbejder for, at den visuelle kunst er en synlig og integreret del af det konstant foranderlige miljø der udvikler sig på MUSICON.

    MusiconArt Gallery er et udstillingssted dedikeret til ny visuel kunst. Det er etableret for at give Roskilde et sted for skæve ideer, forskellige kunstformer, og hvor kunstnere, publikum og Musicons øvrige aktører kan mødes over en kop kaffe og udveksle tanker der fordrer nye visioner.

    På MusiconArt Kunstskolen kan du fordybe dig og udvikle dit kunstneriske udtryk under personlig vejledning og supervision. Der lægges vægt på det eksperimenterende samtidig med en udvidelse af den faglige kompetence, så personlige begrænsninger bliver synlige og kan overvindes. Da undervisningen er meget individuel er holdene blandede med både begyndere og meget erfarne kunstnere. Der bygges også på de store ressourcer og den fælleserfaring der er i gruppen.

    MusiconArt Atelier er et eksperimenterende kunstværksted hvis medlemmer til enhver tid former det individuelle kunstarbejde og de fællesprojekter der udvikler sig. I værkstedet er der en høj grad af international focus, hvor samarbejde med internationale gæstekunstnere vil være en god udfordring.

    W www.musiconart.dk
    T 2176 9201
    M mail@musiconart.dk

  • Orange Makers i Orange Makerspace

    I en gammel betonhal på Musicon har Foreningen Orange Makers indrettet værksteder i gamle skibscontainere. Orange Makers er en medlemsdrevet forening, som samler gør-det-selv-folk, opfindere og nørder i alle aldre og på alle niveauer. Værkstederne er åbne for enhver, der har lyst til at arbejde og erfaringsdele med andre inden for alverdens håndværk og teknikker. Som medlem er der mulighed for at udfolde sig tværfagligt med mange slags materialer og finde inspiration til projekter igennem sparring med andre Makers.

    Orange Makers’ værksteder

    • Tech+3Dprint+Lasercut
      Tech-værkstedet tilbyder dig at arbejde med digital produktion, minicomputere, 3Dprint, lasercutting, lodning og meget andet.
    • Multirum
      Arbejd med forskellige typer projekter med alt fra pensler til symaskiner.
    • Træ+CNC
      Træværkstedet indeholder alt fra håndværktøj til en fuldplade CNC-fræser så dit produkt kan få den helt rigtige udformning og finish.
    • Cykel+Metal
      Cykel og metalværkstedet er et kombineret værksted hvor du kan fikse din cykel og arbejde med metal

    Du er altid velkommen til at kigge forbi på vores Makerdays hvor vi holder undervisning og åbent hus, du kan finde alle vores Makerdays på Facebook.

    Bliv medlem

    For 450,- i kvartalet kan du blive medlem af Orange Makers. Som medlem af foreningen har du adgang til værkstederne 24 timer i døgnet. Tilmelding sker via Orange Makerspace' hjemmeside. 

Senest opdateret

28.09.2018