You are here

HACKATHON 2019 - PÅ FESTIVAL

Musicon-sekretariatet, Roskilde Festival og DTU afholdt hackathon på Musicon 6. og 7. juni 2019. Projekterne blev derefter testet på årets Roskilde Festival.

Musicon-sekretariatet og Roskilde Festival samarbejder om løsninger på udfordringer, der kan bruges i både den kreative bydel og på festivalen. I 2019 begyndte innovationsforløbet med et hackathon i Musicon-bydelen i juni, hvor DTU-studerende leverede hjerner til udviklingen.

Udvalgte hold fik derefter mulighed for at teste og fremvise deres idé på Roskilde Festival.

Læs mere på den særlige projektside Powered by DTU Students..

 

BAG OM HACKATHON-BEGREBET

 • Hvad er et hackathon?

  Et hackathon er en begivenhed, hvor it-udviklere mødes og samarbejder intensivt om udvikling af prototyper, konceptudvikling eller videreudvikling af eksisterende it-projekter – ofte inden for et specifikt emne.

 • Hvorfor hedder det sådan?

  Ordet Hackathon er en sammentrækning af ordene ”hack” (udvikling eller forebedring) og ”marathon”.

  Sidstnævnte skal ikke tages meget bogstaveligt i form af en varighed på 42 timer - et Hackathon kan vare helt ned til en enkelt dag og op til en uge eller mere.

 • Hvad er formålet?

  Hackathons har sjældent til formål at nå frem til færdige produkter i løbet af de dage, arrangementet varer. Det gælder derimod om at skabe idéer og grundlag for senere egentlig produktudvikling.

  Ofte kåres der vindere inden for forskellige kategorier.

 • Hvorfor foregår det på Musicon?

  Musicon-bydelen er oplagt som ramme, fordi der i forvejen er et stort fokus på kreativitet og innovation. Det gælder både i forhold til erhvervsliv, kultur og fritid og inden for iværksætteri.

  Musicon-sekretariatet, som er Roskilde Kommunes kontor i bydelen, har samarbejde med uddannelsesinstitutionerne i hele kommunen og med en række private og offentlige organisationer om erhvervsfremme. Derfor er det oplagt at bruge den store viden til at udvikle løsninger, der kan anvendes både på Musicon, i resten af Roskilde Kommune og af nogle af de mange samarbejdspartnere.

  Det er tredje år i træk, at Musicon-bydelen afholder et Hackathon.

   

Publikationer

Senest opdateret

04.03.2020