You are here

HACKATHON 2018 – OPEN AIR

Museet Ragnarock og resten af Musicon dannede rammerne om Monica Open Air hackathon, som fandt sted sideløbende med Rabalder 2018. Målet var at finde løsninger på bedre udendørs koncertoplevelser.

 

Med et stort EU-støttet projekt i ryggen og deltagere fra store dele af verden viste MONICA open air hackathon, at Musicon også er en god scene til større internationale begivenheder.

5 hold med i alt 15 deltagere skabte fra fredag aften til søndag eftermiddag en masse fremdrift i deres jagt på de løsninger, der skal bane vejen for fremtidens koncertoplvelser i åbne byrum. Koncertgængerne skal have gode lydoplevelser, samtidig med at der skal være styr på logistik, udsyn, sikkerhed, affald, respekt for naboer og meget andet.

Udviklerne fandt på kreative løsninger og testede ideer af på publikum til kulturfestival Rabalder 18, der foregik i hele Musicon-bydelen lørdag den 25. august. 

Vinderprojekt kom tættere på en prototype

Vinderen blev projektet Auricle med en særlig høreenhed, der monteres direkte på øret. Med prisen på 5.000 euro kan vinderen bag projektet, Pedro Costa, komme videre med en egentlig prototype af sin opfindelse. Men også andre projekter nåede langt i løbet af maraton-dysten på Ragnarock, som du kan læse mere om på MONICA-projektets hjemmeside.

 

Senest opdateret

28.05.2019