You are here

DEN RØDE TRÅD

’Den Røde Tråd’ bliver et højhus, der kan ses fra motorvejen, og som giver en enestående udsigt over hele Roskilde.

KAB bygger 67 lejeboliger i ’Generationernes Byhus’, der er en del af ‘Den Røde Tråd’ på Musicon. Det kommende byggeri  er tegnet af arkitektfirmaet NB4 med arkitekt MAA Jesper Martin Højriis Hansen som tegnestuechef.

Lokalplanen for ’Høje C’ er netop blevet vedtaget i byrådet og bliver en blandet bebyggelse på cirka 14.000 kvadratmeter indeholdende rækkehuse, etageboliger og erhvervsbyggeri. Det betyder, at der nu opføres en etagebebyggelse til almene boliger langs med Rabalderstræde og hjørnet af Rabalderstræde og Pulsen, med et forventet etageareal på ca. 6.900 m², mens ejerboligerne placeres bagved denne bebyggelse op til Rabalderstræde i form af tæt/lav boliger med et etageareal på ca. 6.500 m².

I stueetagen langs med Rabalderstræde opføres der ca. 400 m² publikumsorienterede faciliteter i form af f.eks. butik, cafe, restaurant. Generationernes Byhus kommer til at indeholde et seniorbofællesskab, familieboliger og ”venneboliger” med plads til 18 unge.

Derudover vil yderligere ca. 60 ejerboliger opføres af privat investor. Disse placeres bagved ‘Den Røde Tråd’ og opføres i form af tæt-lav-boliger med et etageareal på ca. 6.500 m2.

FAKTA

  • Projektet indeholder cirka 14.000 kvadratmeter blandet bolig og erhverv

  • Boligselskabet KAB bygger6.900 m² almene boliger – hvilket bliver til 67 lejeboliger

  • En privat investor bygger derudover 6.500 m² private boliger

  • Bebyggelsen kommer til at ligge i Roskildes nye kreative bydel, Musicon

  • - Arkitektfirmaet NB4 har tegnet det kommende byggeri.

 

Senest opdateret

07.09.2017