You are here

DEN KREATIVE ZONE VED BAGTÆPPET

  • CoLab

    CoLab2 shoppen som flyttes til området og DOME som skal rumme kunst- og kulturarrangementer.

  • Dome

    CoLab2 shoppen som flyttes til området og DOME som skal rumme kunst- og kulturarrangementer.

Ved Bagtæppet udvikler Roskilde Kommunes byudviklingskontor på Musicon et område, hvor den midlertidige arkitektur skal sætte scenen for kulturarrangementer og skabe et levende brugerdrevet område.

På Bagtæppet er projektet med at udvikle en kreativ zone skudt i gang. Zonen skal være en plads, hvor eksperimenter og kulturevents kan vokse. Her skal være en kombination af permanent og midlertidig kunst, udendørs ophold og kreative virksomheder. Initiativerne skal kunne vokse organisk og skabe et attraktivt område for besøgende på Musicon.

På området skal kultur, kreativitet og kunst være i hovedsæde. Dette bliver udtryk gennem de tilknyttede aktører, byrumsinventar, installationer, aktiviteter samt programmeringen og udsmykningen af området. Ønsket er samtidig at tiltrække nye samt rumme eksisterende kulturaktører, der skal være med til at skabe og udvikle området.

CoLab2, Musicons pop-up butik hvor butiksideer bliver afprøvet og gjort til virkelighed, skal placeres på området, Museet for Samtidskunst får kontor her og der opsættes en DOME, der skal rumme arrangementer og kunstudstillinger. De omkringliggende aktører Kunstsmedjen, Roskilde Festival Højskole, Makers Corner og Orange Makerspace vil samtidig have tilknytning til området og være med ind over udviklingen.

Vil du også være en del af Musicons kreative zone?

Musicon-sekretariatet er meget interesseret i at høre fra kreative ildsjæle, der har en interesse i at være med til at udvikle området – Det kan være dig med et ønske om en atalierplads, et showroom, opsætning af kunstværker etc. På området er der mulighed for at leje et ”felt”, hvor man kan byde ind med ideer af kulturel, kreativ eller anden skæv karakter.

Senest opdateret

11.02.2021