You are here

OM MUSICON

  • Parkour-hold træner på både Rampelyset og Rabalderstræde

    Fotograf: Kim Wendt

Musicon er en ny kreativ bydel i Roskilde, der ligger på et areal, der tidligere rummede en betonvarefabrik. Området ligger mellem Roskilde Dyrskueplads og Roskilde Station og fylder ca. 250.000 m2.

Musicon i dag
Der er i dag omkring 70 aktører på Musicon bestående af virksomheder, foreninger og kulturinstitutioner. I bydelen er der danseteater, museum, kunstskole, skatehal, spisesteder, øvelokaler og meget mere. Derudover er der opført 200 ungdomsboliger og 36 familieboliger i form af rækkehuse samt 62 ejerlejligheder er under opførelse.

Musicon er en attraktiv bydel med markante kulturinstitutioner, stærke frivilligaktiviteter og et blomstrende erhvervsliv med mange iværksættere og startup-virksomheder. Området betragtes i dag som et kreativt vækstcenter i Roskilde Kommune, og bydelen vokser hele tiden.

Mange mennesker har sin daglige gang på Musicon og flere, når der afholdes arrangementer. Sidste år var der mange populære arrangementer som f.eks. koncerter, danseforestillinger, teater, kunstudstillinger, skateopvisning, kulturfestival, jule- og loppemarkeder mm.

Musicon om 15 år
Når Musicon er færdigudviklet om 10-15 år, vil det være en kreativ bydel med liv det meste af døgnet. Området vil fortsat udvikles med henblik på erhverv, boliger, uddannelse, kultur og iværksætteri, og visionen er at opføre omkring 1.000 boliger og skabe 1.000 arbejdspladser.

> Besøg Musicon
> Se aktuelle events i vores kalender

Senest opdateret

21.03.2017