You are here

OM MUSICON

  • Parkour-hold træner på både Rampelyset og Rabalderstræde

    Fotograf: Kim Wendt

Musicon er en ny kreativ bydel i Roskilde, der ligger på et areal, der tidligere rummede en betonvarefabrik. Området ligger mellem Roskilde Dyrskueplads og Roskilde Station og fylder ca. 250.000 m2.

Musicon i dag
Der er i tæt på 50 grupper af aktører på Musicon, herunder virksomheder, et danseteater, kunstnerværksteder, skatehal, ungdomsboliger og øvelokaler. Der er 29 private virksomheder, som har base i bydelen. Omkring 1.100 mennesker har sin daglige gang og flere, når der er arrangementer. Dertil kommer de 200 unge, som er flyttet ind i ungdomsboligerne.

Sidste år var der mere end 90 arrangementer som f.eks. koncerter, danseforestillinger, fredagscaféer, børneteater, debatarrangementer, danseundervisning, kunstudstillinger, skate-opvisning, gadefest, loppemarkeder mm. Bydelen vokser hele tiden og nye projekter er på vej.

Musicon om 15 år
Højskole, væksthus, rockmuseum, innovative virksomheder, værksteder, gallerier, caféer, spillesteder og anderledes boliger. Bydelen Musicon skal være motor for udvikling af Roskilde til en by med endnu mere fokus på kultur, kulturerhverv, uddannelse, events og boliger. Når Musicon er færdigudviklet om 10-15 år, vil det være en kreativ bydel med liv det meste af døgnet, ca. 650 boliger og omkring 2.000 arbejdspladser.

> Besøg Musicon
> Se aktuelle events i vores kalender

Senest opdateret

14.07.2016