You are here

Søjlepladsen er indviet

Af laerkemlpalm
  • Grejbanken

  • Søjlepladsen

  • Direktør i Lokale - og Anlægsfonden Esben Danielsen holder tale

  • Søjlepladsen

  • Søjlepladsen

  • Røg- og vandkunst på Søjlepladsen

    Røg- og vandkunst på Søjlepladsen

Søjlepladsen - Musicons nye 'torv', blev indviet fredag d. 19. maj. Der var stort fremmøde og pladsen blev indtaget af både store og små.

En flot indvielse med røg- og vandkunst

Fredag d. 19 maj var en solrig festdag på Musicon. Søjlepladsen foran Hal 9 blev officielt indviet, og det blev fejret på bedste manér. Der var tale ved borgmester i Roskilde Kommune - Joy Mogensen samt direktør i Lokale- og Anlægsfonden - Esben Danielsen. Begge gav Søjlepladsen fine ord med på vejen, og pladsen blev indviet på utraditionel vis. I stedet for at klippe snoren over, aktiverede Joy og Esben den flotte vandkunst, som pladsen er udstyret med. Efterfølgende blev der serveret øl og vand fra Musicon Mikrobryggeri, og DGI lavede sjove aktiviteter for hele familien. Samtidig med indvielsen, blev Musicon Kunstfestival i Hal 9 skudt i gang, med udstillinger fra hele 60 forskellige kunstnere.

Søjlepladsen før og nu

Søjlepladsen har fået sit navn pga. de store betonsøjler, som omkranser byrummet. Dengang Musicon fungerede som betonvarefabrik bar søjlerne nogle kranspor, som gjorde det muligt at laste betonelementer på pladsen. I dag har Søjlepladsen en grøn opholdszone med mobile møbler i beton og stål, som kan placeres fleksibelt rundt omkring i byrummet, så indretningen passer til dit arrangement. Derudover er pladsen indrettet med vand- og lyskunst. Vandkunsten er forankret i pladsens belægning, hvor røg og vand kommer op af runde "huller", mens lys er monteret på de store betonsøjler der omkranser pladsen.

Grejbanken

Du kan låne udstyr i Søjlepladsens tilhørende grejbank, og tage det i brug ved dit arragement. Grejbanken består af en container som kan benyttes som bar, til billettering eller andet. Derudover er der en række el-materiel, som gør det muligt  at trække strøm rundt på Søjlepladsen samt en række mobile møbler, som du kan indrette Søjlepladsen med (ved hjælp af en elektrisk palleløfter). De mobile møbler har forskellige højder og bredder, og kan fx bruges til at bygge scener i forskellig størrelser, indrette stande, eller til at skabe siddemuligheder.

Vi er glade for, at så mange af Jer lagde vejen forbi vores kreative bydel, og deltog i festlighederne.

Hvis du ønsker at booke Søjlepladsen til dit event, kan du læse mere på Roskilde Kommunes Arrangørguide.

 

Dato: 24. Maj 2017

Senest opdateret:

11. Juni 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik