You are here

Ny sti mellem Musicon og stationen

Af Gunilla Stine Rasmussen
Fra den 9.-23. maj kan man i rådhusets foyer se plancher, der fortæller om udformningen af en ny sti på strækningen mellem Roskilde station og Musicon og om en helhedsplan for det grønne område bag rådhuset.

Roskilde Kommune anlægger de kommende år en sti mellem stationen og Musicon. Stien skal:

  • fungere som tydelig vejvisning for besøgende til Musicon, Roskilde Dyrskueplads og Milen
  • gøre det attraktivt for beboere og ansatte at cykle og gå til stationen i stedet for at tage bilen
  • være oplevelsesrig at færdes på og indbyde til ophold og aktiviteter undervejs

1. etape anlægges i efteråret 2016 på strækningen mellem Gormsvej og Rabalderstræde. Etapen omfatter en ny sti igennem Rådhusparken og en udvidelse af den eksisterende sti langs Ringparken. I tilknytning til stien kommer der arealer til ophold og til aktiviteter i form af et pump track, en cykellegebane og et boldbur. Tanken er, at de nye cykelfaciliteter bliver et attraktivt udflugtsmål for børneinstitutioner, skoler og børnefamilier.

Kommunen har i forbindelse med udformningen af stien valgt at få udarbejdet en helhedsplan for det grønne område ved rådhuset. Planen skal sikre, at rådhusparken fremover vil blive oplevet som en sammenhængende helhed, og at stien indpasses på en harmonisk måde. Samtidigt beskriver helhedsplanen, hvordan området kan videreudvikles som park med flere kvaliteter og aktiviteter. Overordnet foreslår helhedsplanen en bearbejdning af parkens landskab, så der - på tværs af Eriksvej og den nye sti - skabes et strøg af mindre bakkeformationer.

Helhedsplanen og stiens udformning er blevet udarbejdet sammen med områdets brugere og naboer dels på en åben workshop den 1. september 2015 og dels i efterfølgende dialoger med repræsentanter for bruger­ne. Hvis du har supplerende ideer til helhedsplanen, modtager vi dem gerne.

Plan- og Teknikudvalget bliver præsenteret for helhedsplanen og stiens udformning på et møde den 2. juni.

Se billedet i stort format her.

Dato: 09. Maj 2016

Senest opdateret:

18. Maj 2016

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik