You are here

Lokale kunstnere skal udsmykke byggehegn på Rabalderstræde

Af sandraskj
Der var stor interesse, da vi søgte kunstnere til udsmykning af byggehegnene på Musicon og nu er fem kunstnere blevet udvalgt til projektet.

Lige nu er det blot et hegn af træ, men om få måneder vil det blive omdannet til et væld af kunstværker når professionelle kunstnere, kreative aktører fra Musicon og amatørkunstnere fra lokalområdet går sammen om at udsmykke 25 meter lange byggehegn langs Rabalderstræde. Udsmykningen af byggehegnene skal give besøgende i bydelen æstetiske kunstoplevelser, imens byggeriet finder sted på Musicon.

Valget af kunstnerne faldt på: Ida Blichfeld med værket DET VÆVEDE HEGN,Alberte Rydahl med værket NEDE PÅ JORDEN, Katarina Duedal med værket FLOATING HER, Mads Buus Christensen med værket SEE THRU og Stork Majgaard med værket DET FABULEREDE ROSKILDE.

”Vi har fået mange spændende kunstværker fra kunstnere i lokalområdet og de har gjort det rigtig godt alle sammen. Det har været et meget tæt løb” siger Sandra Schumann som er projektmedarbejder på udsmykningen af byggehegnene.

Blandt de kreative aktører på Musicon, vil Mads Højberg lave værket MIRROR MIRROR, Erik Schwarzbart laver et kunstværk i samarbejde med en gruppe af kunstnere der går på kunsthold i KunstSmedjen og Aaben dans har arrangeret at kunstneren John Quiroga kommer og laver et kunstværk til SWOP festival.

Det første kunstværk vil stå færdigt allerede i maj og derefter vil kunstværkerne løbende blive realiseret. Alle kunstværkerne forventes at være færdige til oktober 2018.

Udstilling og fernisering af de indsendte forslag

Der afholdes en udstilling af de mange indsendte kunstværker i Kunstsmedjen på Musicon, hvor der vil være fernisering d. 14. april kl. 13.00. Udstillingen vil løbe frem til d. 3. maj 2018.

Mange tak for jeres interesse og deltagelse!

Dato: 06. Marts 2018

Senest opdateret:

06. Juni 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.