You are here

Roskilde Festival og Roskilde Kommune bygger sammen ”en kunstnerisk og kreativ smeltedigel”
Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
Bydelen Musicon i Roskilde får endnu en bygning, der kommer til at sprudle af kreativitet og kunstnerisk udfoldelse. Roskilde Festival er sammen med kommunen enige om at bygge et hus på Musicon, hvor festivalen vil dele fælles faciliteter med Råstof Roskilde og Aaben Dans.

De fælles faciliteter vil slå tre fluer med ét smæk:

  • Roskilde Festival har længe ønsket nye fysiske rammer og faciliteter til deres frivillige.
  • Aaben Dans har gennem flere år manglet plads, og en tilladelse til at bruge en midlertidige pavillon til kontor udløber i år.
  • Råstof Roskilde - som udlejer øvelokaler, gear, et lydstudie og driver spillestedet Paramount - skal bruge nye øvelokaler, da de nuværende ligger på Hal 1's område, som kommunen vil sælge.

Roskildes borgmester, Joy Mogensen, er begejstret for idéen:
"Musicon er en stor succes i en rivende udvikling. Et sted hvor mangfoldigheden lever i form af de mennesker der besøger, bor og arbejder i den pulserende bydel. Den nye fælles bygning er en vigtigt tilføjelse, der er med til at gøre Musicon til en magnet og rugekasse for frivillige, kunstnere, musikere og kreative mennesker," siger borgmester Joy Mogensen.

Administrerende direktør for Roskilde Festival, Signe Lopdrup, siger:
"Vi har længe drømt om nye rammer, der både bakker op om det store frivillige fællesskab, der er omkring festivalen året rundt og bidrager aktivt til lokalområdet. Et hjemsted, hvor man mærker Roskilde Festivals almennyttige fundament og fokus på kultur og frivillighed. Så det ligger lige for både at gå sammen med Åben Dans og Råstof Roskilde og også, at vi ikke bare skaber et hus, der favner vores fælles behov, men skaber et nyt kraftcenter og mødested for frivillighed og kreativitet på Musicon."

Kunstnerisk leder for Aaben Dans, Thomas Eisenhardt:
"I vores 10 års jubilæumsår på Musicon og i Roskilde, er vi super begejstrede for at tage hul på næste epoke med dette fælles trampolinspring ind i fremtiden."

Også formanden for Råstof Roskilde, Lars Ege Larsen, ser frem til de nye faciliteter:
"I Råstof Roskilde ser vi frem til et hus, der vil give vores medlemmer langt flere muligheder for at mødes på tværs, skabe og blive inspireret af fællesskabet. 
I de nye rammer kan vi invitere ind og være åbne, som det har været vores ønske i mange år.
Vi glæder os til at kunne udvikle fremtidens øvelokaler og inddragende fællesområder, som forhåbentlig vil blive til inspiration for andre i fremtiden. Vi er så glade!"

Fakta

Byggegrunden ligger mellem Bifaldet, Rabalderstræde og Lydmuren, hvor Aaben Dans og Laboratoriet er i dag.  De eksisterende bygninger skal integreres i byggeriet, som også skal bestå af en hal, der kan rumme Råstof Roskildes øvelokalemoduler og kontor samt Roskilde Festivals administration.

Byggeriets hjerte skal være fælles faciliteter, herunder en sal som både skal være til glæde for Roskilde Festivals frivillige, vækstlaget og foreninger. Aaben Dans skal også kunne bruge salen til større danseforestillinger og arrangementer.

Samlet set har Råstof Roskilde brug for ca. 1000 m2, og Aaben Dans har brug for ca. 800 m2, hvoraf 600 m2 udgør eksisterende byggeri. Roskilde Festival anslår deres behov til at være 2880 m2 inkl. sal og en fælles foyer.

Roskilde Kommune er bygherre på den del af byggeriet, der primært skal huse Råstof Roskilde og Aaben Dans. Roskilde Festival er bygherre på deres del af byggeriet herunder salen, som stilles til rådighed for kommunen til brug for kreative og kunstneriske aktiviteter.

Tidsplanen er, at der frem til sommeren 2018 udarbejdes et konkurrenceprogram til interesserede arkitekter og entreprenører og et lokalplanstillæg til politisk godkendelse. Først i 2019 findes en vinder af totalentreprisekonkurrencen, hvorefter byggeriet projekteres. Sidst i 2020 står sambyggeriet klar til brug.

Den kommunale del af byggeriet kommer til at koste omkring 25 mio. kr., som finansieres ved grundsalg af Hal 1-området.

Dato: 14. Marts 2018

Senest opdateret:

14. Marts 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik