Arbejdet starter på nyt lyskryds på Sdr. Ringvej

Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
I de kommende måneder vil der være vejarbejde i krydset mellem Sdr. Ringvej og Rabalderstræde. Her kommer et lyskryds med signalregulering og fodgængerfelter. Lyskrydset er 2. etape af Musiconstien, som bliver en nem og spændende rute mellem stationen og Musicon.

Lyskrydset skal sikre en mere direkte, sikker og hurtig passage over den trafikerede Sdr. Ringvej til Musiconområdet via Rabalderstræde.

Der bliver tre fodgængerfelter: over Sdr. Ringvej (ved stien til Eriksvej), over Rabalderstræde og over adgangsvejen til Ringparkens beboerhus.
Krydset vil have en venstresvingsbane på Sdr. Ringvej, når man kommer fra Køgevej og både højre- og venstresvingsbaner, når man kommer fra Maglegårdsvej.
Lyskrydset vil være færdigt til juni.

Lyskrydset er 2. etape af Musiconstien, hvor etape 1 er en asfalteret fællessti for både fodgængere og cyklister fra Sdr. Ringvej til Gormsvej. Denne etape er også færdig i juni måned. Der kommer nye aktiviteter langs stien: En pumptrackbane ved klubhuset, en trafik- og multilegeplads under kastanjetræerne for enden af Eriksvej og en boldbane i bur nær Sdr. Ringvej.

Etape 3 er en markering af strækningen fra Gormsvej via Thyrasvej og Knudsvej ud til Køgevej. Her vil Roskilde Kommune i dialog med borgerne i området arbejde med, at belægninger, beplantning og belysning bliver et tydeligt spor i området, som kan lede gæster fra stationen til Musicon.

Veje og Grønne områder
Rådhusbuen 1
Afdeling Veje og Grønne områder
Administration By Kultur og Miljø
Dato: 16. Februar 2018

Senest opdateret:

16. Februar 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik