You are here

KREATIVE FAMILIEBOLIGER

I Musicons nye boligområde Rampelyset, opføres 31 familieboliger i form af rækkehuse.

Boligerne kaldes Kreative Familieboliger, da de er opført med stor fleksibilitet og er inspireret af Musicon-bydelens pulserende byliv. Det særegne og karakteristiske ved disse boliger er, at der i stueetagen kan etableres mindre erhverv. Derudover er rækkehusenes arkitektoniske udformning, både med hensyn til farver, form og funktion og med tæt-lav bebyggelse, inspireret af placeringen midt i Roskilde by og såkaldte Town Houses. Fælles for alle boligerne er, at de har store glasfacader i stueetagerne, der inviterer til et åbent miljø og et sammenhængende inde - og udeliv. Derudover er variation og uensartethed to vigtige elementer ved de kreative familieboliger, da der skal skabes dynamik og mangfoldighed i boligområdet.

Centralt i bebyggelsen placeres områdets fælleshus på 230 m2, der fungerer som samlingspunkt for beboerne. Fælleshuset kan f.eks. anvendes til fællesspisning, idræt og motion, workshops, sociale arrangementer eller som et samlingspunkt i hverdagen for områdets selvstændige erhvervsdrivende.

Med mulighed for erhverv og beboelse og plads til alsidige og kreative funktioner i dagligdagen, passer familieboligerne godt ind i det urbane miljø på Musicon.

FAKTA

  • Forventet indflytning i sidste halvdel af 2017.

  • Der opføres 31 boliger i alt: heraf 4 toetagers boliger på 115 m2, 27 boliger i tre etager mellem 140 og 173 m2 samt et toetagers fælleshus på 230 m2.

Senest opdateret

21.09.2017