You are here

ET KREATIVT MILJØ

Med kontor på Musicon bliver du en del af et større fællesskab, hvor der er rig mulighed for at samarbejde på tværs og påvirke områdets udvikling.

"Som borgere i Roskilde har vi begge fulgt med i udviklingen af bydelen i mange år, og vi ser det som et sted, hvor man som kreativt erhverv får nogle rammer og muligheder for at udvikle sig sammen med andre og skabe nye resultater".

- Sådan siger Bent Grønlund fra Modpol Design, der i 2014 flyttede til Musicon med sin mangeårige samarbejdspartner Inge Bang fra eWeb Kommunikation.

Stort netværk og mulighed for indflydelse

De sidste par år er mange nye virksomheder flyttet til bydelen og Musicon har et mangfoldigt, succesfuldt erhvervsliv. Musicon tæller i dag omkring 70 virksomheder, foreninger og kulturinstitutioner. De mange aktører på Musicon har forskellige interesser, behov og ressourcer. Nogen har eget kontor, andre foretrækker kontorfællesskaber.

  • Relevante brancher på Musicon er fx: 
    Spiludvikling, design (indenfor fx lyd, lys, møbler, tøj), events, film & video, foto, musik, mode, billedkunst, grafik, animation, kunsthåndværk, reklame, teater, dans, scenografi, gastronomi, kommunikation/journalistik, radio, tv, restauranter, caféer, barer, arkitektur med flere.
  • Musicons virksomheder arbejder bl.a. med:
    Journalistik, grafisk design, musikbookning, PR, dans, design, billedkunst, kunstudstillinger, foto, formidling, interaktive udstillinger, digital kommunikation, videoproduktion, museumsvirksomhed mv.

Det kræver en indsats at være aktør på Musicon, men der er omvendt også mange fordele. Der er bl.a. rig mulighed for at påvirke udviklingen, hvis man selv er aktiv, ligesom der er en udbredt samarbejdskultur mellem aktørerne, som hjælper hinanden internt.

Netværk betaler sig

En intern aktøranalyse på Musicon viser, at:

  • 60% af aktørerne har fået et større netværk, efter de er flyttet på Musicon
  • 74%: Har løst arbejdsopgaver i samarbejde med andre aktører i bydelen

Større netværk og et inspirerende miljø, angives som de vigtigste årsager til positive forandringer.

Kilde: Undersøgelse blandt Musicons aktører, 2017

Senest opdateret

24.04.2017